Новини от област Стара Загора и България

Втори ученик от ГПЧЕ "Ромен Ролан" и учител от радневско училище са с коронавирус

Втори ученик от ГПЧЕ Ромен Ролан и учител от радневско училище са с коронавирус
Divident.€U Divident.€U

Втори ученик от езиковата гимназия в Стара Загора е дал положителна проба за новия коронавирус. Резултатът му е излезнал вчера, на 19 септември. Ученикът е в добро състояние и е поставен на домашно лечение. Цялата паралелка, в която учи той, също е поставена под домашна карантина и ще се обучава онлайн в следващите 2 седмици.

Преподавател във Второ основно училище в Раднево също е заразен с коронавирус и е карантиниран. Той е използвал лични предпазни средства и не е бил в близък контакт с преподаватели и ученици, което не налага карантиринане на други хора.
В училищата е извършена крайна дезинфекция.

Така в Старозагорско общо две паралелки в Езикова гимназия „Ромен Ролан“ – Стара Загора и една в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък са поставени под 14-дневна домашна карантина, заради потвърдени случаи на COVID-19. Както съобщихме, в петък ученик от 11 клас в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък даде положителен резултат след диагностициране с PCR тест, по повод предстоящо пътуване в чужбина. Той също е в добро състояние и се лекува в домашни условия, а съучениците му са поставени под 14-дневна домашна карантина.

Днес Единния информационен портал отчита 3 нови случая за област Стара Загора. Новите случаи в страната са 86 от направени през последните 24 часа 2915 PCR теста.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е:

Благоевград - 11

Бургас - 4

Варна - 19

Велико Търново - 6

Враца - 1

Добрич - 1

Кюстендил - 2

Ловеч - 1

Монтана - 5

Пазарджик - 2

Перник - 1

Плевен - 2

Пловдив - 2

Разград - 1

Силистра - 3

Сливен - 1

Смолян - 1

София област - 4

София град - 12

Стара Загора - 3

Търговище - 2

Шумен - 2

Доказаните случаи на COVID-19 у нас към момента са общо 18819. От тях 4506 са активни. Излекуваните лица са 13558, от които 48 са регистрирани през последните 24 часа.

С потвърдена коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ са настанени 723-ма пациенти, 37 от които се намират в интензивни структури.

Националната информационна система показва, че у нас медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус, са общо 1050. През изминалото денонощие са регистрирани два нови случая на лекар и медицинска сестра.

755 са починалите лица, при които е бил доказан COVID-19. Два са новите случаи от последните 24 часа. Починали са жена на 88 г. с хронично неврологично заболяване и жена на 67 г. със сърдечно заболяване.

Коментари към новината

Още новини от Здраве