Новини от област Стара Загора и България

Разясняват европейските изисквания за личните предпазни средства с Информационен ден в ЦИЕС

818 18/09/2020 14:00 Икономика Бизнес
Разясняват европейските изисквания за личните предпазни средства с Информационен ден в ЦИЕС
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Информационен ден при вход свободен на тема "Прилагане на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/425 относно личните предпазни средства" ще се състои в Стара Загора на 29 септември. Кампанията е организирана от Главна дирекция "Надзор на пазара" към Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) със съдействието и домакинството на „Център за изпитване и европейска сертификация“ (ЦИЕС) ЕООД.

Събитието е безплатно и ще се проведе в конферентна зала "Загора" на хотел "Сити" (бул."П. Евтимий" 23) от 10:30 до 13:00 ч.Инж. Петър Горновски

Информационният ден има за цел да запознае заинтересованите представители на държавни и общински институции, фирми производители на лични предпазни средства, вносители и дистрибутори с нормативите за проектиране, производство, внос и дистрибуция на лични предпазни средства (ЛПС), както и с правилното им използване.

ЦИЕС ще представи кратко резюме на новия стандартизационнен документ CEN/CWA 17553 „Маски за лице за населението. Ръководство за минимални изисквания, методи за изпитване и използване“. Експерти на ДАМТН ще разяснят на присъстващите основните моменти от приложимото у нас и в ЕС законодателство по отношение на личните предпазни средства в условията на COVID-19.

Информационният ден ще приключи с дискусия със специалното участие на инж. Петър Горновски – председател на ДАМТН и на инж. Мирослав Йотов – главен директор на Главна дирекция „Надзор на пазара“.

Нужно е да заявите предварително Вашето участие като попълните приложената регистрационна форма и да я изпратите до 24.09.2020 г. на e-mail: [email protected].

Програма на информационния ден

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика