Новини от област Стара Загора и България

Почина директорът на АПИ-Стара Загора Илия Златев

Почина директорът на АПИ-Стара Загора Илия Златев
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Тази сутрин в ковид отделението на Инфекциозна клиника в УМБАЛ "Проф.д-р Ст.Киркович е починал директорът на Агенция пътна инфраструктура - областно пътно управление в Стара Загора, Илия Златев.

62-годишният бивш заместник-кмет на Стара Загора в екипа на д-р Евгений Желев и бивш административен директор в пътно-строителната компания PSI е починал след тежка вирусна инфекция с новия коронавирус.

Лекарите от Инфекциозно отделение направиха всичко възможно, за да се преборят за живота му, включително намирайки кръвна плазма с антитела. В следствие на лечението състоянието му се подобрява, но само временно.„

Илия Златев е роден на 31 август 1958 година в Стара Загора. Десетки негови приятели, партньори, съмишленици от политическите партии БСП и АБВ, колеги, и хора, които го уважават и обичат, днес изразиха своята скръб от неочакваната му кончина.

​В негова памет  ръководството на Община Стара Загора организира поклонение. Желаещите да поднесат своята почит могат да го направят утре, 16 септември, от 10.00 до 13.00 часа, във фоайето на зала „П. Р. Славейков“.

Поклон пред светлата памет на Илия Златев!

Коментари към новината

Още новини от Общество