Новини от област Стара Загора и България

Строителство

"Лесо Инвест“ очаква над 30% ръст през изминаващата 2024 година

272 23/10/2024 16:49 Строителство Имоти
Лесо Инвест  очаква над  30%  ръст през изминаващата 2024 година
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Строителна фирма „Лесо Инвест“ очаква над 30% ръст на извършените обеми работа през 2024 г. в сравнение с предходната година. Ръстът идва предимно от промишлено строителство, съобщи за Divident.EU инж. Пламен Михалев, прокурист и съдружник в компанията.
Сред най-мащабните обекти на фирмата е новата база на фирма „Брадърс Комерс“, която е в процес на изграждане. Обектът е сложен и много амбициозен. Той е разделен на няколко фази на работа, като първата ще приключи в началото на 2025 г. и представлява реално над 60% от дейностите по обекта.

След тази първа фаза, в рамките на година и половина – две, ще успеем да завършим целия обект, казва инж. Михалев.
В началото на 2024 г. „Лесо Инвест“ започна работа и по изграждането на логистичен център с офиси и магазини на Flexzon. Обектът е с площ около 7000 кв. м, намира се на ул. „Калояновско шосе“ в Стара Загора. Очаква се работата по този обект да приключи окончателно до края на 2024 г.

През настоящата година компанията успя да реализира и инвестиция от 1 млн. лева в собствената си фабрика за топлоизолационни плоскости „Изолинвест“. Базата беше разширена с 1700 кв. м, което значително увеличава възможностите на фирмата.
„Лесо Инвест“ стартира преди месец и половина изграждането на нова офис сграда на месопреработвателната компания „Аякс“ в Стара Загора. Тя е с площ от близо 2500 кв.м , на 4 етажа, модерна и с атрактивен външен вид, казват строителите. „Вчера изляхме плоча на кота нула. Плановете са да я завършим окончателно в края на следващата година“, каза инж. Михалев.

Друг мащабен обект на старозагорската строителна компания „Лесо Инвест“ е разширение на базата на „Нова Кар“ в Стара Загора. То ще се превърне в нов шоурум за автомобили с площ около 1800 кв.м.
2024 г. бележи успех за „Лесо Инвест“ и в жилищното строителство. През тази година строителната компания окончателно завърши жилищния комплекс над пивоварна „Загорка“. В двете сгради има общо около 130 апартамента, като всеки един от тях разполага с гараж или паркомясто и вече са почти разпродадени.

„Удовлетворени сме от тази инвестиция. Радва ни, че хората харесват нашите жилища“, казва инж. Михалев.
От компанията предвиждат и старт на друг свой амбициозен проект през следващата 2025 г. - за изграждане на комплекс от къщи в Старозагорските минерални бани.

Коментари към новината

Още новини от Строителство