Новини от област Стара Загора и България

Защо в България и защо в Стара Загора – експерти от общината се включиха в Bulgaria Wants You в Лондон

59 23/10/2024 12:22 Икономика Бизнес
Защо в България и защо в Стара Загора – експерти от общината се включиха в Bulgaria Wants You в Лондон
Divident.€U Divident.€U

На щанда на Община Стара Загора те представиха възможностите за бизнес, професионално развитие, туризъм, спорт и социален живот

Възможностите за кариерно и личностно развитие в Стара Загора бяха представени на 20 октомври 2024 г. в столицата на Великобритания по време на второто издание на Bulgaria Wants You „Лондон: Кариера и живот - защо в България?“. В престижния форум участваха експерти от отдел „Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход“ заедно с представители от отдел „Туризъм“ на Община Стара Загора. Тяхната мисия бе да разкрият възможностите, които предлага общината ни за бизнес, професионално развитие, туризъм, спорт и социален живот, както и културно-историческото богатство на Стара Загора.

Сградата на Кралското географско дружество събра над 2 хиляди българи на различна възраст, обединени от идеята, че България може да бъде тяхното място за успешна кариера и добър живот. Щандът на Община Стара Загора предизвика интереса на голям брой посетители: предприемачи, служители и работници от различни сфери на търговията, услугите и производството, съобщиха експертите от общината. Въпросите на посетителите са били насочени към настоящи и бъдещи възможности за развитие, свободни позиции за работа, качество на живот, както и социална и здравна инфраструктура.

Събитието е открито от известните водещи Иван Христов и Андрей Арнаудов, които са и основатели на инициативата. Сред лекторите са били още Ивет Лалова, Димитър Рачков, Момчил Василев и едни от най-успешните български предприемачи и мениджъри от водещи компании.

Сред официалните гости на „Кариера и живот - защо в България?“ са били още извънредният и пълномощен посланик на България в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия Тихомир Стойчев, ръководителят на Службата по търговско-икономическите въпроси в Лондон към Министерството на икономиката и индустрията Красимир Киряков и директорът на Българския културен институт в Лондон Светла Дионисиева.

Коментари към новината

Още новини от Икономика