Новини от област Стара Загора и България

Юрий Борисов, КП „Русофили за България“: Имаме цивилизационни претенции към Европейския съюз

Юрий Борисов, КП  Русофили за България : Имаме цивилизационни претенции към Европейския съюз
Съдържание от Коалиция Русофили за България Съдържание от Коалиция "Русофили за България"

„Имаме цивилизационни претенции към Европейския съюз. В момента върви цивилизационна деградация на ЕС, който търсейки колективна отговорност от Русия, от руснаците, наложи забрана на руските спортисти да участват в международни състезания, на руски артисти да се изявяват на международна сцена... Забрана, забрана, забрана...“, това заяви Юрий Борисов, водач на листата за 27-и изборен район на коалиция „Русофили за България“ на среща в Стара Загора. А колективната отговорност е – ако принадлежиш към дадена група, си виновен по презумпция.

В Национално движение „Русофили“ (НДР), в което Борисов е от дълги години, се работи с хора от различни политически формации. „Работили сме заедно независимо от политическата ни ориентация, защото в спокойни времена русофилството не е политическа платформа. След дълги спорове в НДР взехме много трудно решение – да се създаде партия и русофилите да се впуснат в политическата надпревара, защото русофобията, която ни владее, която владее целия колективен Запад, ни налага да се защитаваме. Трябва да защитим русофилството“, категоричен е Борисов.

Юрий Борисов

Въпреки че се смятат за лява формация, ПП „Русофили за възраждане на отечеството“ (ППРВО) не са в Левицата, защото имат принципни разминавания с тях – премахването на плоския данък, въвеждането на необлагаем минимум. „Но най-важният въпрос в България, по който се разминаваме с тях, е геополитическата ориентация, тя е ключова“, заяви Юрий Борисов. Той обясни, че ако геополитическата ориентация на България не може да се промени, не може да се реши качествено нито един въпрос, защото диктатът на Брюксел прави това невъзможно в много отношения.

За „Русофили за България“, когато се говори за национални интереси на България, нейното място е в БРИКС. Друг важен въпрос за коалицията е мястото на страната ни в Североатлантическия пакт. „Членството на България в НАТО е опасно за нашата национална сигурност, защото няма по-пряк път за включването ни в директен конфликт с Русия освен членството ни в нея“, категоричен е водачът на листата на „Русофили за България“ в 27-и Старозагорски избирателен район. Това са основните причини да се създаде ППРВО и да се впуснат в политическата надпревара.

Доц. Валентин Вацев

„Партията на българските русофили е нещо много, много, много високо“, пък беше определението на участника в отворената среща със старозагорци доц. Валентин Вацев, политически и геополитически анализатор:

„Българският политически живот е в много тежка системна базова политическа криза, която няма да се оправи от само себе си. Вижте упадъка на системните партии. Какво стана с ГЕРБ, какво стана с ДПС, вече има две ДПС-та. И двете имат неясни шансове за развитие занапред. Вижте какво стана с първата системна партия БСП – те се борят да не изпаднат от парламента“, разясни той и уточни, че дава пример с тях, защото техният системен упадък говори не за упадъка на партиите, а на самата политическа система на петата българска държава, в която живеем", каза доц. Вацев и допълни:

„Петата българска държава си отива и смятам, че партията на русофилите в днешната гниеща политическа система стои нещо като черна овца или като бяла врана. Това по-скоро е инвестиция в бъдещето на шестата българска държава, това е партия на бъдещето. Партия, която разчита и очаква да помогне за превръщането на днешната гниеща политическа атмосфера в нещо, в което може да се живее малко по-достойно и малко по-смислено“, обощи доц. Вацев.

За кандидатите за народни представители на КП "Русофили за България" гласувайте с бюлетина №25.

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Още новини от Политика