Новини от област Стара Загора и България

Подновиха над 4500 осветителни тела в Казанлък

77 22/10/2024 01:04 Общество България
Подновиха над 4500  осветителни тела в Казанлък
Divident.€U Divident.€U

Приключи изпълнението на проект "Рехабилитация и модернизация на системата за външно изкуствено осветление на Община Казанльк".
Основна цел на проекта е повишаване на енергийната ефективност, чрез технологично обновление и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление в община Казанлък и подобряване условията на живот. В рамките на проекта са подменени всички съществуващи осветители тела с нови- доставени и монтирани са общо 4501 бр. светодиодни осветители в град Казанлък, град Крън, село Розово и град Шипка. Доставени и монтирани са 5 бр. автономни фотоволтаични светодиодни осветители в град Казанлък.

Надградена е системата за управление и мониторинг на уличното осветление, чрез подмяна на 17 табла за управление, в които са поставени допълнителни технически средства за контрол и управление и са добавени нови точки за регулиране.

Срокът на изпълнение на проекта е до 21 февруари 2025 година, но е реализиран с 4 месеца по-рано.
Проектът е финансиран по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост- Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление. Общата му стойност е 1 232 671,00 лв. с ДДС, 100% безвъзмездна финансова помощ, от които Европейско финансиране 1 029 876,33 лв. с ДДС.
Община Казанлък е подготвила друго проектно предложение, което цели подобни мерки за енергийна ефективност да бъдат въведени и в останалите населени места в общината.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество