Новини от област Стара Загора и България

Задържаха двама бракониери, единият - горски надзирател в ДГС - Ивайловград

133 21/10/2024 16:57 Общество България
Задържаха двама бракониери, единият - горски надзирател в ДГС - Ивайловград
Divident.€U Divident.€U

Двама бракониери са задържани на територията на ТП “Държавно горско стопанство Ивайловград” през нощта на 19 октомври от служители на гранична полиция край с. Плевун. Двете лица са задържани след преследване от автомобил на гранична полиция с включени сигнални лампи и не са се подчинили на знак за проверка.

След подаден сигнал до ДГС-Ивайловград, на място са пристигнали и горски служители, които констатират, че в превозното средство на задържаните има две убити животни, сърни - мъжка и женска. В автомобила е открита и ловна карабина с бързомер, без да е поставена в калъф. Всички намерени вещи при претърсването, включително превозното средство и убитите животни са задържани за съхранение в РУ Ивайловград.

При проверката, горските служители установяват, че единият от задържаните нарушители е горски надзирател в ДГС-Ивайловград, чиято собственост е и намереното оръжие. На същия ще му бъдат поискани писмени обяснения от директора на стопанството и ще бъдат предприети действия за дисциплинарно наказание. По случая е образувано досъдебно производство.

Коментари към новината

Още новини от Общество