Новини от област Стара Загора и България

Eсенен рибен фестивал привлича туристи в Несебър извън активния сезон (ВИДЕО)

382 19/10/2024 19:09 Туризъм Почивка
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

С богата кулинарна и музикална програма протича единадесетият Рибен фестивал „Есенни пасажи“ в Несебър. Тази година той се провежда в дните от 18 до 20 октомври.
Събитието, чиято цел е да отбележи края на активния сезон и да представи възможностите и предимствата на Несебър като туристическа дестинация, успя да събере стотици почитатели на рибните изкушения и българската музика от страната и чужбина.

В празничната програма се включи шеф готвач Дико Томчев, чийто екип през всички фестивални дни приготвя по едно специално ястие, което раздава безплатно на посетителите с финансовата подкрепа на Община Несебър. В днешния съботен ден шеф Томчев сготви вкусна яхния с паламуд и зеленчуци, а в неделя от казана ще се разлива отново безплатно традиционната несебърска рибена чорба.

Всеки гост успя да опита от вкусните гозби на шеф готвача, който проведе майсторски курс за приготвяне на сандвичи с децата.

За доброто настроение на всички се погрижиха групите Summer vibes , Ел Греко, самодейните състави при НЧ "Яна Лъскова-1905" - Несебър, Ла Феде, Българка, Македонка, хор за гръцки песни "Месамбрия" и изпълнителят Светлин Карагьозов.

Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Несебър Николай Димитров и е посветен на жителите на красивия морски град и на рибарството като традиционен поминък за местното население.
През трите дни на фестивала местните производители на черноморски рибни продукти се погрижиха да не липсва нищо на щандовете, които бяха разположени на красивия несебърски площад „Месамбрия“. Расторантьорите се постараха приготвените от тях рибни продукти да бъдат разнообразни, пресни и да не липсва нищо на масата на гостите.

Туристи от вътрешността на страната и чуждестранни туристи се наредиха на дълги опашки, за да опитат от вкусните рибни гозби, пивкото вино и бира. Морето е красиво не само през лятото, а Несебър е неповторим през всички сезони, коментираха те.
Изгледайте видеото, за да усетите настроението на Рибния фестивал „Есенни пасажи“.

Коментари към новината

Още новини от Туризъм