Новини от област Стара Загора и България

Малкият и среден бизнес в Стара Загора ще ползва безплатно платформата за търсене и предлагане на работа VibeJobs

113 18/10/2024 15:55 Икономика Бизнес
Малкият и среден бизнес в  Стара Загора ще ползва безплатно платформата за търсене и предлагане на работа VibeJobs
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

100 обяви за работа са постъпили до момента от работодатели в Стара Загора

VibeJobs е първият в България портал за търсене и предлагане на работа през Viber, предлага иновативен подход, който съчетава удобството на мобилните технологии и ефективността на директната комуникация.
Той ще се използва безплатно от всички малки и средни фирми от Община Стара Загора, съобщи зам.-кметът Радостин Танев.
Viber се използва в България от над 92% от смартфон потребителите.

Какво представлява самата платформа обясниха на брифинг днес нейният създател в лицето на президента на VibeJobs Ивайло Славов и вицепрезидентът „Глобален маркетинг и бизнес развитие“ във Viber - Атанас Райков.
Ивайло Славов обясни какъв е бил пътя на създаване на иновативната платформа. В нея се използва изкуствен интелект и целта е търсещият работа да получи съобщение само за длъжности, които го интересуват в зависимост от неговото образование и квалификация.

Необходими са само няколко стъпки, за да си създадете профил във VibeJobs . След това VibeJobs прави останалата част от работата и всяка нова обява пристига на вашия телефон като съобщение. Идеята е всичко да става бързо и лесно.
Платформата се развива успешно до момента. За първите 6 месеца тя вече има над 30 000 потребители. От тях над 15 000 активно кандидатстват за работа.

От Стара Загора вече са постъпили над 100 обяви от малкия и среден бизнес.

„ Община Стара Загора прегърна тази идея, защото за нас е важно да улесним бизнеса в намирането на най-важния капитал – хората, както и от друга страна да съдействаме на нашите съграждани да си намерят най-подходящата работа “, каза зам.-кметът Радостин Танев.
Шансовете да си намерите работа през платформата са много добри, уверяват нейните създатели.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика