Новини от област Стара Загора и България

Наградиха 9 любители на фотографията за снимки, "уловили" красотата на Стара Загора

Наградиха 9 любители на фотографията за снимки, уловили красотата на Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Девет автори на красиви снимки, представящи Стара Загора, полубиха своите награди от онлайн предизвикателството "Улови момента", организирано от отдел "Туризъм" на Община Стара Загора в партньорство със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите.

В конкурса за красиви фотоси от Стара Загора се включиха 26 любители на фотографското изкуство, които изпратиха 120 снимки. Най-добрите получиха ваучер на стойност 30 лв. от местни ресторанти и заведения - Ресторант "Орфеида" при Парк-Хотел "Стара Загора", ресторант "Уникато", ресторант "Заара", ресторант "Зеленият хълм", ресторант „The Fat Chef“, ресторант "Чевермето, ресторант "Царя 65", кафене „Hello caffe“ и клуб „Il Mondo“.

Най-много са снимките, представящи зелените площи за отдих и почивка - от парк „Митрополит Методий Кусев“, от парк „Артилерийски“, от езерото „Загорка“, както и от Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“, каза при награждаването началникът на отдел "Туризъм" Добромира Петрова". Част от авторите са успели да „хванат“ редки природни явления или вълшебството на природата.

„През следващата година имаме идея да развием уикенд туризма на територията на Община Стара Загора. Ще има различни акценти в края на всяка работна седмица, които да привличат гости в града ни. Предвиждаме тематичните уикенди да стартират в началото на юни и да продължат до края на септември“, съобщи Милена Желева, зам.-кмет с ресор „Култура, туризъм и младежки дейности“.

Пандемията от Covid-19 е забавила стартирането на част от заложените в годишната културна програма на общината събития, посочи Милена Желева. „Имаме подготвени съвместни инициативи с туроператорите, хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора, които се надяваме да осъществим до края на 2020 г. За съжаление тази година не беше благосклонна към бранша, но със съвместни усилия се насочваме към програма, която да привлича туристи в периодите от петък до неделя, както и в празничните дни от календара“. Тя благодари на всички включили се в инициативата и запечатали чрез обектива си красиви кътчета от Стара Загора.

 

Коментари към новината

Още новини от Туризъм