Новини от област Стара Загора и България

Кметът в Деня на Нова Загора: Заедността на общността ни е ключът към успеха!

262 14/10/2024 15:08 Общество България
Кметът в Деня на Нова Загора: Заедността на общността ни е ключът към успеха!
Divident.€U Divident.€U

Слово на кмета Галя Захариева в Деня на Нова Загора:

Уважаеми новозогорци,
Скъпи гости,
Приятели,
Празникът събира. Събира роднини, близки, приятели, хора от близо и далеч, такива, чиито корени са в родното място и тези, които са го избрали за ново такова.
Празникът ни носи спомени за нас самите и ние ги предаваме на следващото поколение.

Празникът ни кара да утвърждаваме нашата същност, на рода, на общността, на родното ни място, на историята и на бъдещето ни.
Ние новозагорци имаме своята славна история, ние сме здраво стъпили на земята, която ни дава хляба, ние сме вдъхновените будители на Стоян Омарчевски, ние сме нашите учени, лекари, учители, културни дейци, спортисти, ние сме хората от производствата и създатели на новото. Нашето миналото и нашето бъдеще са втъкани в цветовете на носиите, които имаме, в песните, които огласяха тези дни нашите сцени, в поезията и музиката на спектаклите, които видяхме, в детския ентусиазъм в парковете, спортните площадки и в училищата.

Събрахме се за поредна година на 14 октомври, за да напомним на себе си и на останалите, че сърцето на Тракия е живо и пълно. Празнуваме всеки ден, в който сме начертали пътя към бъдещето и сме оставили следа в живота.

Вярвам, че тази заедност на общността ни е нашият ключ към това новозагорци да пребъдем. Защото тя ни помага, тя изисква, да бъдем сред онези, които имат нужда и да подкрепяме тези, които ни водят напред – децата ни.
Така можем да преодолеем предизвикателствата да съградим богати и пълни села, да създадем устойчива градска среда на бъдещето, да направим общината ни предпочитано място за живеене, в което всеки може да се развива.

Празникът събира за радост, за спомен, за носталгия, за очакване. Но днешният 14 октомври е нещо повече. Той е нашето утвърждение, че можем да продължим напред, когато знаем пътя си. А ние, Нова Загора, знаем това. Защото всички искаме да живеем добре, стабилно и сигурно, в родния ни край, който е пристан за възрастните и перспективен за младите. Знаем как да го направим, можем го, защото сме заедно на нашия празник и в нашия делник.
Честит празник, Нова Загора! Да пребъдем!

Коментари към новината

Още новини от Общество