Новини от област Стара Загора и България

„Лозарски пътища“ събра над 5 хиляди посетители в Чирпан

328 13/10/2024 17:45 Спорт България
Лозарски пътища  събра над 5 хиляди посетители в Чирпан
Divident.€U Divident.€U

„Благодаря на всички участници, посетители и спомоществуватели на състезанието „Лозарски пътища“, което цели да популяризира чрез спорт и култура отглеждането на лозя и производството на вино в общините Чирпан и Братя Даскалови“, каза кметът Ивайло Крачолов.

Инициативата на кмета е част от концепцията му за развитие на туризма в региона. Той изрази по време на спортните състезания удовлетворението си, че „общинското ръководство намери нишата заедно с колоездачните клубове „Димитър Маджаров“ и „Верея“, да презентираме по нестандартен начин природа, забележителности, умения и традиции. Предстои ни да рекламираме мащабното събитие за следващата година и да надграждаме".

Събитието бе посетено от близо 5 хиляди души в този уикенд, над 1300 деца и младежи и 2000 участници в различните дисциплини. В маратона с класическите дисциплини и велосъстезанията, както и в съпътстващите прояви - кино, горска педагогика, ателиетата по занаяти, винените турове, детски работилници, сцени за изяви, диджей парти, томболи, игри с аниматори, фестивална зона, дойдоха от София, Пловдив, Хасково, Стара Загора, Благоевград, Силистра, Монтана и т.н.

Организаторите бяха осигурили къмпинг зони, посетени от близо 500 души. Велотрасетата преминаваха покрай красивите и през м. октомври лозарски стопанства на двете общини, които бяха прилежно маркирани за безпрепятствено ориентиране. За призьорите имаше предметни и парични награди, освен инкрустирани отличия, за участниците – брандирани подаръци.

Община Чирпан, Колоездачен клуб "Верея" и Колоездачен клуб "Димитър Маджаров" днес съобщиха, че „Лозарски пътища 2025“ ще се проведе в дните 21, 22 и 23 септември догодина.

Коментари към новината

Още новини от Спорт