Новини от област Стара Загора и България

Парламентарни избори 27 октомври 2024 г.

Юрий Борисов, водач на листата на „Русофили за България“ в Стара Загора: „Русия не ни е враг!“

898 06/10/2024 20:21 Политика Опозиция
Юрий Борисов, водач на листата на  Русофили за България  в Стара Загора:  Русия не ни е враг!
Съдържание от Коалиция Русофили за България Съдържание от Коалиция "Русофили за България"

Със среща-разговор с Юрий Борисов, водач на листата за 27-ми изборен район – Старозагорски, откри предизборната си кампания Коалиция „РУСОФИЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ“ (БЪЛГАРСКА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ, ПАРТИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ, РУСОФИЛИ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО) за изборите за 51-во Народно събрание на 27 октомври 2024 г.

В Стара Загора Юрий Борисов заяви пред аудиторията, че е крайно време русофилството, което у нас има цивилизационни, духовни и исторически корени, да стъпи и на политическа основа. Макар над 60 на сто от българите да имат положително отношение към Русия, русофилството няма представителство в българския парламент и в кампанията си коалиция „Русофили за България“ ще се бори това да се промени.

Ставри Сотиров и Юрий Борисов

На срещата бяха повдигнати като изключително наболели въпросите около бъдещето на въгледобива и въглищните централи в комплекса „Марица-изток“, за чукащата на вратата либерализация на пазара на електроенергия за битовите потребители, за които регулираните цени ще се прилагат само до 31 декември 2025 г. Макар и отложени, тежките социални проблеми, вървящи след нея, няма да изчезнат.

Традиционни ценности, силна държава и многополюсен свят са трите стълба в идеологията на русофилите, с които влизат в предизборния сблъсък на идеи „Русофили за България“. От коалицията отказват да избират между Запада и Изтока и искат пълноценни отношения и в двете посоки. Те са убедени, че геополитическата ориентация на България е погрешна и страната трябва да излезе от НАТО, защото тази военна организация ни тласка към война и е заплаха за националната ни сигурност.

„В основата на нашия патриотизъм е разбирането, че добрите ни отношения с Русия са задължително условие за успешното ни бъдеше. Русия не ни е враг!“, категоричен е Юрий Борисов.

Ето и старозагорската листа с кандидати за народни представители на Коалиция "Русофили за България":

1. Юрий Митков Борисов
2. Красимир Минков Ботев
3. Михаил Минчев Минчев
4. Янка Василева Димитрова
5. Кольо Пенев Бобчев
6. Петър Господинов Петров
7. Румен Славчев Йорданов
8. Милен Петров Петров
9. Ганчо Стоянов Стоев
10. Румен Георгиев Стамов
11. Ставри Сотиров Сотиров

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари към новината

Още новини от Политика