Новини от област Стара Загора и България

Фестивалът на знанието събра стотици участници и хиляди посетители в Тракийски университет – Стара Загора

Фестивалът на знанието събра стотици участници и хиляди посетители в Тракийски университет – Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Над петстотин 12-класници от цяла България пристигнаха в Тракийски университет – Стара Загора, за да се запознаят с академичния живот и възможностите, които им предоставя висшето образование. Те бяха посрещани от гидове – докторанти на университета, които ги развеждаха из зали, лаборатории, музеи, Ветеринарна болница, Център за аквапоника и други важни за тях места.

Те се включваха и в атрактивната програма пред Форума на университета, където всички факултети и структурни звена демонстрираха своите специалности по достъпен и интересен начин с възможности за пряк достъп до науката.

Ректорът проф. Добри Ярков поздрави всички участници и гости с пожелание за още много успехи и поводи за срещи.

Форумът пред университета се изпълни с хиляди хора, които бяха дошли, за да видят всички атракции. „Пътуващият кулинарен театър“ на Ути Бъчваров събра много усмивки и любители на барбекюто. А залата, в която се игра постановката „Вишнева градина“ на Чехов на ръководителя на театрална група "Междузвездни таланти" Стефан Борисов с артисти – учениците от Средно училище "Максим Горки“, се оказа малка за желаещите да гледат.

Вечерта бе ознаменувана с изключително красив студентски концерт, който показа на сцена талантите на университета – студентите пяха, танцуваха, рецитираха стихове, като всеки участник представяше собствената си държава ( в университета учат студенти от близо 60 държави).

Кулминацията на вечерната програма беше грандиозно парти с DJ, магическо огнено шоу и красива заря – всичко това предизвика експлозия от емоции сред стотиците млади хора, които се забавляваха от сърце, а финалът беше поставен от огромно хоро – хорото на международното семейство на Тракийски университет – Стара Загора.

Събитието се провежда с любезното съдействие на „Загорка“ АД, ресторант Заара и фирма Дерони.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Образование