Новини от област Стара Загора и България

Безплатна кастрация на домашни и бездомни кучета и Празник "Любов на четири лапи" организираха в Нова Загора

769 30/09/2024 13:46 Общество България
Безплатна кастрация на домашни и бездомни кучета и Празник Любов на четири лапи организираха в Нова Загора
Divident.€U Divident.€U

В рамките на два дни се проведе кампания за безплатна кастрация в общината

В рамките на два дни - 27-ми и 28-ми септември, Община Нова Загора проведе кампания за напълно безплатна кастрация на бездомни и домашни кучета, имаща за цел намаляване на популацията на бездомни животни на територията на града и селата.
Медицинските манипулации бяха извършени от доказалите се в своята сфера специалисти: д-р Камен Кръстев - Ветеринарна амбулатория "д-р Дулитъл" – Казанлък, ветеринарен техник Ивелина Недкова - представител на „Animal Hope Bulgaria“- Казанлък, д-р Якоб Петров - Ветеринарна клиника „Тия-Вет“ гр. Нова Загора и д-р Тони Илиев.

Благородната инициатива успя да обхване 49 броя кучета, давайки възможност на хората, които нямат време или финансова възможност, да бъдат отговорни и съвестни стопани.
Ден по-късно, в слънчевото утро на 29 септември, на Конна база „Макс“ гр. Нова Загора се проведе за втора поредна година Празник за деца и кучета "Любов на четири лапи". Малки и големи, заедно с техните любимци, се включиха в събитието, за да се забавляват и да научат нещо полезно за четириногите си приятели. Участниците умело дефилираха пред публиката, а организаторите бяха подготвили интересни игри и викторини.

Представители от Ветеринарна клиника „Тия-Вет“ гр. Нова Загора и „Animal Hope Bulgaria”-Казанлък извършваха безплатни прегледи на място и даваха полезни съвети за здравето на домашните любимци.
Пред Българското национално радио, които присъстваха на събитието, кметът на Община Нова Загора Галя Захариева сподели: „Желанието ни бе да поканим всички стопани на домашни любимци да дефилират и да покажат как се грижат за тях. Идеята на този празник е и да запознаем хората с темата за бездомните животни и да поощрим тяхното осиновяване.“

Празнична програма с участието на Гинчо Ганчев, Ралица Коларова, Сияна Василева, клас „Поп пеене“ и Денислав и Никол Михалик, клас „Народно пеене“ към ОШИ „Илия Аврамов“ зарадва гостите и внесе много атмосфера и добро настроение.

На всички участници бяха осигурени подаръци от Община Нова Загора, а три дами, доказали своята голяма любов и милосърдие към бездомните животни, получиха благодарствени писма от г-жа Захариева. Мая Иванова, Гергана Николова и Севдалина Златева са помогнали за спасяването на изоставени кученца в центъра на с. Кортен. Те са истински пример за това, че съпричастността и човещината са живи и могат да променят света около нас. Две от малките бездомничета успяха да намерят своите любящи осиновителки на организирания празник.
Събитието още веднъж доказа, че децата са тези, които ще ни превъзпитат със своята чистота и искреност, а кучетата ще ни научат на безусловна любов и лоялност.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество