Новини от област Стара Загора и България

Слави Трифонов освободи шефа на партията си във Видин, заради воаяж с Бойко Борисов

1143 01/09/2020 13:00 Политика Опозиция
Слави Трифонов освободи шефа на партията си във Видин, заради воаяж с Бойко Борисов
Divident.€U Divident.€U

Слави Трифонов освободи от поста областен координатор на партията му "Има такъв народ" във Видин Росица Кирова, чиито снимки с премиера Бойко Борисов предизвикаха бурни реакции в социалните мрежи.

На снимките се вижда как Росица Кирова пие кафе с премиера по време на вчерашната му визита в Северозападна България, където Борисов разгледа напредъка по строежа на нов магистрален участък. По-късно се оказа, че Кирова лично се е качила в джипа на Борисов по време на обиколката му.

По този повод Слави Трифонов днес на обяд написа следното в официалната си фейсбук страница:

"Изпълнителният съвет и Националният съвет на "Има такъв народ" току-що се събраха и единодушно решиха, че Росица Кирова вече не е нито областен координатор за област Видин, нито член на партия "Има такъв народ". И доколкото познавам правилата, това ще последва за всеки, който нарушава морала и устава.

На мястото на Кирова вече е назначен друг човек - Светла Стойкова.

„Да, вече не съм областен координатор на „Има такъв народ“. Да, свързано е с посещението на премиера в Северозападна България“, потвърди пред видинския новинарски сайт „Конкурент“ Кирова. Тя определи наследника на поста си Светла Стойкова като „доблестен млад човек“.

„Нямаше как да откажа тази среща, защото през последните 5 месеца аз и хората от „Единни за промяна“ свършихме доста, за да стартира проекта. Ние работихме заедно с областния управител Момчил Станков, бяхме на срещи в МРРБ и АПИ, съдействахме да тръгне ремонтът“, коментира Кирова.

Тя не се чувства жертва на обстоятелствата и не съжалява, че се е качила в джипката на Борисов. „Достоен човек съм и не смятам, че трябваше да откажа тази среща. Хората във Видин знаят, че хвърлихме доста усилия, за да се случи този проект. Ние провокирахме правителството да отдели пари и да започне рехабилитацията. Щеше да е несериозно да помисля за политическите си амбиции, за да угодя на партията. Аз обичам Видин и оставам вярна на себе си“, казва пред „Конкурент“ Росица Кирова.

Коментари към новината

Още новини от Политика