Новини от област Стара Загора и България

ВМРО отказаха да регистрират листи и призоваха избирателите да зачеркват партиите

Красимир Червилов
ВМРО отказаха да регистрират листи и призоваха избирателите да зачеркват партиите
Divident.€U Divident.€U

ВМРО - Българско национално движение няма да участва в изборите за 51-во Народно събрание на България. Решението е взето на заседание на Националния изпълнителен комитет на партията, член на който е и областният председател на ВМРО в Стара Загора Красимир Червилов. По тази причина партията няма да регистрира и листи с кандидати за Народни представители.

"Решението не беше лесно, имаше големи дебати, защото трябваше да преценим всички последствия за привържениците на ВМРО и негативните въпроси, които ще завалят от наши и чужди, но това е единственото правилно решение, защото за всички е ясно, че "мача е свирен", коментира за Divident.EU Красимир Червилов. "Определени политически партии ще се опитат да вкарат определен брой депутати, за да направят правителство, но няма да им се получи", смята Червилов.

За изборите на 27 октомври ВМРО призовава за гласуване с хартиена бюлетина и задраскване на квадратчетата пред всички партии. "По този начин бюлетините ще стават невалидни и това ще бъде знак за протестен вот и подкрепа на нашата позиция", обясни Красимир Червилов. За решението са уведомени ръководствата на областните и общинските структури на партията.

"Изборите изтощиха българските избиратели и не доведоха до никаква желана промяна – освен, че животът на хората стана все по-труден. Българите са отвратени от отвратителните сглобки, от абсурдните конюнктурни промени в Конституцията с цел да се задържат във властта хора, които обществото от години ненавижда. Свидетели сме на безпрецедентен в новата ни история срив на общественото доверие в институциите и до невиждано ниска избирателна активност. На практика купеният и корпоративният вот определят резултатите. А когато отвратените не гласуват, управляват отвратителните", са част от мотивите на ръководството на ВМРО за решението.

Избирателният процес е тотално компрометиран и спокойно можем да кажем още преди да е започнала кампанията, че това ще са изборите с най-много открадни гласове в полза на две или три формации. Мачът е купен още преди да е започнал, посочват от ВМРО.

Това не са първите избори за парламент, в които ВМРО отказва да участва, защото не вижда смисъл. Партията направи същото и през 2023 година, когато ВМРО призова избирателите да гласуват с "Не подкрепям никого". Тази възможност за протест обаче също се опорочи, затова сега призоваваме избирателите да сложат кръст на всички партии, каза още Червилов. Той заяви още, че от старозагорската организация на ВМРО няма да стоят безучастни по време на предизборната кампания, ще се срещат с избиратели, ще дебатират с тях и ще търсят допирни точки и решения на проблемите им.

Коментари към новината

Още новини от Политика