Новини от област Стара Загора и България

БСП - Обединена левица регистрира пълна листа с кандидат-депутати в Стара Загора

БСП - Обединена левица регистрира пълна листа с кандидат-депутати в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Търсене на консенсус за въглищната енергетика ще е основна тема на предизборната кампания на "БСП-Обединена левица“ в Старозагорско

Коалиция „БСП-Обединена левица“ регистрира листата си с 22-ма кандидати за народни представители за 27-ми изборен район Старозагорски днес.

Водач на листата е Драгомир Стойнев, който представлява региона в няколко Народни събрания и е бивш министър на енергетиката в периода 2013-2014 г. На второ място е областният председател на БСП в Стара Загора Неделчо Маринов, трета е Моника Динева, юрист от град Казанлък. На четвърто място е коалиционният партньор от ПД „Социалдемократи“ Силвия Иванова, на пето – Галина Господинова от Стара Загора.

„Стабилност и консенсус между парламентарно представените политически сили – това трябва да донесат предстоящите избори на държавата. Политическата криза задълбочи изключително нерешените проблеми в енергетиката и икономиката, очаквам и притеснителни ефекти върху социалната стабилност, ако безвремието в управлението на България продължи“. Това заяви Драгомир Стойнев и подчерта, че обединението на социалистите е политически процес, които стабилизира лявото и дава нова перспектива за стабилизация на политическата система.

Съдбата на комплекса "Марица Изток" отново ще е основна тема на кампанията за „БСП-Обединена левица“, защото това е и основна тема в националния дневен ред. „Няма да търсим разделения и противопоставяния тук – желанието ни е много ясно да кажем на избирателите и на останалите политически сили какво предлага БСП като реални стъпки и да търсим дебат по конкретика. Още в кампанията трябва да намерим пресечните точки, които да продължим в следващото управление, нямаме време“, заяви още Драгомир Стойнев.

Той припомни и че, БСП беше първата политическа сила в България, която представи и конкретна рамка за Социален договор в минната индустрия, която предлага времеви хоризонт за работа на въглищните мини най-малко до 2049 г., осигурявайки плавен преход и не допускайки внезапни затваряния.

Листа на Коалиция „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“
27-ми изборен район Стара Загора:

1. Драгомир Велков Стойнев
2. Неделчо Кръстев Маринов
3. Моника Божидарова Динева
4. Силвия Иванова Иванова – коалиционен партньор, ПД „Социалдемократи“
5. Галина Куманова Господинова
6. Йонко Пенчев Иванов
7. Неделин Костадинов Марков
8. Радостина Николова Василева-Амзова
9. Искрен Иванов Искров – гражданска квота
10. Радостина Петрова Тотева
11. Владимир Любомиров Грамовски
12. Милена Златева Данкова
13. Георги Димитров Йорданов – гражданска квота
14. Стефан Генчев Стойчев
15. Момчил Донев Ненов
16. Радослав Георгиев Георгиев
17. Илка Иванова Петкова
18. Иван Стоилов Митров
19. Стоянка Николова Коева
20. Донка Желязкова Динева
21. Стефан Генков Стефанов
22. Красимир Митков Иванов – коалиционен партньор ПП „Българска социалдемокрация – Евролевица“

Коментари към новината

Още новини от Политика