Новини от област Стара Загора и България

Изложба с музикални картини подреждат в Старозагорската опера

983 24/09/2024 12:23 Култура Изложби
Изложба с музикални картини подреждат в Старозагорската опера
Divident.€U Divident.€U

Впечатляваща изложба, наречена „Безкрайна Вагнерова симфония” на художничката Снежана Генeва ще бъде открита в понеделник, 7 октомври, в 18 часа във фоайето на Държавна опера-Стара Загора.
Изложбата е феерия от цветове, събрани в динамични композиции, бурни вихрени водовъртежи с огнен нуклеарен център - платна с ярки, чисти тонове, рисувани със замах и опиянение.

Нереални светове в космически пейзажи, изчезващи, избухващи като в безкрайна вагнерова симфония. „Много хора казват, че картините ми са музикални. Аз обичам да рисувам музиката, любовта и светлината.” – казва Снежана Генева.

Снежана Генева е родена в град Батак, член е на дружество на художниците – град Пловдив. Наградена е със златен медал в Дубай от EAST-WEST EURO INTELEKT. Наградена е със специална награда на българска национална асоциация „Феномени“ – „Златна статуетка“. Удостоена е с почетния знак на община Батак, по случай 130 години от Априлското въстание. Удостоена с юбилеен знак от историческия музей – град Батак, по случай 50 годишния юбилей на музея. Удостоена е със званието „Почетен гражданин на Батак” на 7 септември 2024 г.

Нейни картини са собственост на частни колекции в Ню Йорк, Москва, Копенхаген, Торонто, Хага, Мадрид, Амстердам, Берлин, Париж, Виена, Токио и други.

„В картините ми е изобразен свят, в който човек може да надникне. Видимото никога не ме е привличало, защото рисувам музика, любов, светлина, слънцето, небето, както и обичта към белия свят и любимия човек. Картините излъчват невероятни флуиди, емоционално въздействащи на зрителя.

Благодаря на Бога, че ме е дарил с нещо свише – да виждам невидимото, отразявайки го на един дъх върху платното. Има емоция, която като вулкан събира сребърните звезди в разнообразни композиции. В картините са кодирани послания – да се обичаме и да сме по-добри хора”, казва Снежана Генева.


https://www.snejiart.com

Коментари към новината

Още новини от Култура