Новини от област Стара Загора и България

Над 100 000 лева събра благотворително на рождения си ден кметът на Стара Загора

Над 100 000 лева събра благотворително на рождения си ден кметът на Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров събра дарения на стойност над 100 000 лева по време на специална благотворителна кампания, която обяви за рождения си ден - 21 септември.

Днес станаха известни сумите, събрани в благотворителната кауза, чиято цел е да бъде закупен и дарен нов апарат за реанимация на новородени бебета на държавната УМБАЛ "Проф.д-р Ст.Киркович", в която участие има и Община Стара Загора.

В кутията за дарения са събрани 41 564 лв. и 50 евро, а в предоставената банкова дарителска сметка още .63 120 лв. Тези суми ще бъдат дарени на Клиниката по Неонатология към УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“.

Събраната сума е рекордно голяма в сравнение с предишните подобни кампании, които кметът на Стара Загора превърна в традиция за рождения си ден. Миналата година Живко Тодоров събра на рождения си ден над 86 000 лева в полза на строителството на православния храм "Св. Мина" в старозагорския квартал "Кольо Ганчев". В знак на благодарност градоначалникът получи като подарък икона на Св. Богородица от Н.В.Пр. Старозагорския митрополит Киприан.

Коментари към новината

Още новини от Общество