Новини от област Стара Загора и България

РИК - Стара Загора чака още 11 партии, регистрацията приключва днес

РИК - Стара Загора чака още 11 партии, регистрацията приключва днес
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Днес е последният ден, в който партиите и коалициите могат да регистрират кандидати за депутати за изборите за Народно събрание на 27 октомври. До тази сутрин в Районната избирателна комисия в Стара Загора листи бяха регистрирали 33 партии и коалиции. „От обичайния брой остават още около 11 партии, между които има и парламентарно представени или по-големи организации“, каза за Divident.EU председателя на РИК – Стара Загора Теодора Крумова.

Между партиите, които до тази сутрин не бяха подали листите си за регистрация са ПП-ДБ, БСП – Обединена левица, ВМРО, както и формацията около Ахмед Доган „Алианс за права и свободи“.

„Всички формации, които са преминали успешно регистрация на кандидат-депутатските си листи, имат публикувани решения на страницата на РИК – Стара Загора в сайта на ЦИК“, посочи Теодора Крумова. От дългогодишния си опит като председател на Районни избирателни комисии тя посочва, че е обичайна практика много от партиите да подават документи в последния възможен ден за регистрация. Затова ситуацията от тази година не прави изключение.

Коментари към новината

Още новини от Политика