Новини от област Стара Загора и България

Временно се преустановява движението по отсечка от централен булевард в Стара Загора

Временно се преустановява движението по отсечка от централен булевард в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

21 автобусни линии ще се изпълняват по обходен маршрут, спирка „Климент Охридски“-юг няма да бъде обслужвана

До 30 септември 2024 г. се спира движението на личен, договориран и обществен транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка по бул. „Цар Симеон Велики“ в Стара Загора. Това се оповестява в заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.

 Ограничението ще важи за определен участък от централния старозагорски булевард, а именно за отсечката от бул. „Свети Патриарх Евтимий“ до ул. „Ангел Кънчев“ в южното платно за движение. Няма да се ограничава движението в: кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и бул. „Свети Патриарх Евтимий“ и в кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Стефан Караджа“.

Промяната е наложителна с оглед осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на ремонтни дейности по южното платно за движение на бул. „Цар Симеон Велики“ в указания участък от бул. „Свети Патриарх Евтимий“ до ул. „Ангел Кънчев“ в Стара Загора.

 Автомобилите със специален режим на движение ще бъдат пропускани при условие, че има възможност за преминаване.

Движението на превозните средства в посочения участък ще се осъществява двупосочно по северното платно за движение.

Автобусните линии с номера: 8, 9, 12, 13, 14, 17, 21, 22, 24, 33, 34, 44, 62, 64, 65, 91, 92, 93, 94, 96, 204 ще се изпълняват по обходен маршрут, както следва:

Посока Запад – Изток: Ул. „Ген. Гурко“ – бул. „Патриарх Евтимий“ – ул. „Христо Ботев“ – ул. „Ангел Кънчев“ – бул. „Цар Симеон Велики“, като в останалата си част маршрутите на автобусните линии остават непроменени. Спирка „Климент Охридски“-юг няма да бъде обслужвана. Ще се обособи временна спирка на ул. „Христо Ботев“ под СУ „Иван Вазов“.

Община Стара Загора отправя апел към водачите на МПС да шофират с повишено внимание в указания участък и да спазват стриктно вертикалната маркировка.

 В заповедта на кмета Живко Тодоров се нарежда началникът на отдел „Административни бюра” да разпореди на ръководителя на административно бюро „Център” да бъдат уведомени домоуправителите за ремонтните дейности.

Движението на МПС ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието, по преценка на служителите пряко ангажирани с охраната.

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество