Новини от област Стара Загора и България

"Августиада" 2024 идва с дегустация на 250 вина и богата шоу програма

Августиада 2024 идва с дегустация на 250 вина и богата шоу програма
Divident.€U Divident.€U

Традиционният за Стара Загора Фестивал на виното и културното наследство Августиада тази година ще проведе дванадесетото си издание от 27 до 29 септември на открито, на Античната римска улица в центъра на града.

Цялата информация за събитието - на сайта www.avgustiada.com. Подробната програма можете да видите тук.

Програмата на Августиада 2024 накратко:

27 септември:

КОНФЕРЕНЦИЯ АВГУСТИАДА - 15:00 - 17:00 - Зала 33 на Регионален исторически музей - Стара Загора. Вход свободен.

ДЕФИЛЕ АВГУСТИАДА ще започне в 18:00 на 27 септември от бул. Цар Симеон Велики, пресечката с ул. Парчевич. То ще се предвожда от кандидатките за Царицата на АВГУСТИАДА. В него ще дефилират участващите във фестивала винарни и други изложители, шеф готвачи от ресторантите на Стара Загора и възпитаници на ПГОХ Райна Княгиня, фолклорна група от Народно читалище Св. Климент Охридски 1858 и др. В дефилето ще участва и Сдружение за исторически възстановки VIA PREATORIA, което ще вземе участие във всички дни и във всички събития на фестивала. Шествието ще се движи по бул. Цар Симеон Велики, бул. Методи Кусев, ул. Лубор Байер, до вливането му в Античната улица, след което ще се проведе официалното откриване на фестивала.

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА АВГУСТИАДА 2024 - 27 септември от 18:30, на сцената на Античната улица, след завършване на Дефилето. ИЗБОР НА ЦАРИЦА НА АВГУСТИАДА 2024 - 27 септември от 20:00 на сцената на Античната улица. Повече информация - във фейсбук и линк към събитието и в инстаграм, където можете да дадете гласа си за избраницата на публиката. Поканете приятели и партньори, ще бъде чудесен спектакъл!

ИЗЛОЖЕНИЕТО НА ВИНО И КУЛИНАРНИ ПРОДУКТИ ще се проведе на открито на Античната улица. Ще има изложение на действащи занаяти, с майсторски клас „ковач“ за ученици. Ще бъде отворено за посетители: На 27 септември от 16:00 до 23:00, изложение на вино и кулинарни продукти първи ден, с избор на Царица на АВГУСТИАДА, който ще завърши с небесно дрон шоу.

На 28 септември от 19:00 до 21:00 - изложение на вино и кулинарни продукти, втори ден, с Концерт на виртуозния саксофонист Mike Sax (Милен Стойков).

ГАЛА ВЕЧЕР АВГУСТИАДА 2024 - от 20:00 в Ресторант Леон, до Общината, специално меню, музикална програма, вина от Августиада и Балканския винен конкурс, куверт 70 лв. На 29 септември от 12:00 до 17:00 - изложение на вино и кулинарни продукти, трети ден. От 12:00 до 13:00 - Майсторски клас - Наградените вина на Балканския винен фестивал 2024 - на откритата сцена на Античната улица. Куверт 30 лв. В 16:30 ще бъдат обявени наградените вина на Августиада 2024. По време на изложението ще могат да се дегустират над 250 вина, да се опитат различни кулинарни специалитети. Ще се презентират действащи занаяти, атракции от Регионален исторически музей. През трите дни на сцената ще има разнообразна музикална програма.

Входът за желаещите да дегустират вино е с билети от 10 лв. за един ден и 15 лв. за трите дни, които ще се продават на входа на изложението, заедно с депозитна чаша. Допуска се свободно разглеждане на изложението, без винена дегустация. Билети могат да се закупят предварително при цена 8 лв. за един ден и 12 лв. за трите дни, препоръчително за групови посещения. За комплексните посетители на събитията на АВГУСТИАДА 2023 е оформен ВИП куверт на стойност 100 лв. включващ: пропуск за трите дни на изложението, участие в майсторския клас, присъствие на Гала вечерта и на всички събития на фестивала. Всички куверти, без пропуските за изложението, трябва предварително да се закупят до 25 септември.(

Августиада е мястото, където фирмите могат да договорят вина директно от производител при атрактивни условия. Изложението е отлична възможност, чрез предварително закупуване на входни билети, за награждаване на работници и служители и за организиране на фирмен тийм-билдинг.

За допълнителна информация, заявки за участие, билети и куверти, можете да се обръщате на тел. 042 626297, 0888 718677 и на имейл [email protected].

Входни билети и куверти се заявяват и получават в офиса на Търговско-промишлена палата Стара Загора, ул. Г. С. Раковски 66. Издават се фактури.

Станете част от уникалния Фестивал АВГУСТИАДА 2024!

ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ

Коментари към новината

Още новини от Туризъм