Новини от област Стара Загора и България

Временна организация на движението се въвежда за улица в кв. „Зора“

Временна организация на движението се въвежда за улица в кв.  Зора
Divident.€U Divident.€U

Причината е безопасното организиране и изпълнение на ремонтни дейности по уличното платно

Спира се движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка, на територията на град Стара Загора - по ул. „Хрищян войвода“ в кв. „Зора“. Това се указва в заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.

Ограничението важи за периода до 10 октомври 2024 г., в часовете от 07.00 часа до 18.00 часа и за определен участък от ул. „Хрищян войвода“ - от ул. „Здраве“ до улицата, водеща до Гробищен парк. Причината е да се осигурят безопасното организиране и изпълнение на ремонтни дейности по уличното платно.

Движението ще се осъществява двупосочно по обходен маршрут, както следва: ул. „Хрищян войвода“ - ул. „Здраве“ - Индустриална зона Загоре - улицата, водеща към Гробищен парк - ул. „Хрищян войвода“.

Автомобилите със специален режим на движение ще бъдат пропускани при условие, че има възможност за преминаване.

Община Стара Загора призовава водачите на МПС да шофират с повишено внимание и да спазват стриктно вертикалната маркировка.

Движението на МПС ще се нормализира незабавно след приключване на ремонтните дейности, по преценка на служителите, пряко ангажирани с охраната.

 Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на Пламен Тодоров - началник на отдел „ООР и УК” в Община Стара Загора.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество