Новини от област Стара Загора и България

Лекари, медици и граждани дариха кръв в есенна акция на Болница „Тракия“

Лекари, медици и граждани дариха кръв в есенна акция на Болница  Тракия
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Лекари, медицински сестри, работници по поддръжката на сградния фонд в Болница „Тракия“ и граждани от Стара Загора днес дариха доброволно кръв в традиционната есенна акция, организирана от лечебното заведение и Районния център по трансфузионна хематология.

Акцията продължи от 8.30 ч. тази сутрин до 11 часа. За това време през кръводарителския пункт в Спешно отделение на Болница „Тракия“ преминаха 23-ма доброволци, от които 15 жени и 8 мъже.

„Много сме доволни от постигнатия резултат. Сред дарителите имаше и доброволец с рядката кръвна група „нула отрицателна“. Надяваме се Болница „Тракия“ да организира такава акция и през следващата година“, каза ръководителят на екипа от РЦТХ – Стара Загора, фелдшер Надежда Сачанова.

Сред дарителите на кръв беше и един от основателите и собственици на Болница „Тракия“ – г-н Иван Колев, който не пропуска кампания, в която да дари кръв. В момента той е президент на Българската федерация по лека атлетика.

„Задължително трябва да се дарява кръв – това е нещо естествено и важно както за здравето на пациентите, които ще получат тази кръв за лечението си, така и за този, който дарява кръвта“, коментира Иван Колев.

Кръв дари и главната сестра на Болница „Тракия“ Диана Хаджидонева, която също винаги дава пример, както и млади лекари, които проявиха съпричастност към инициативата на лечебното заведение.

Коментари към новината

Още новини от Здраве