Новини от област Стара Загора и България

ДГС - Стара Загора с отличие за участие в потушаването на горските пожари

ДГС - Стара Загора с отличие за участие в потушаването на горските пожари
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

ТП “Държавното горско стопанство Стара Загора” получи плакет за участие в гасенето на горски пожари. Отличието бе връчено на официална церемония в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора, по повод професионалния празник на пожарникарите.

На събитието бяха наградени заслужили пожарникари, доброволци и организации, подпомогнали потушаването на пожарите и произшествията, които се разразиха през 2024 година в областта.

Директорът на ДГС - Стара Загора инж. Иван Чергеланов присъства на церемонията и получи отличието от името на териториалното поделение. Той заяви, че от стопанството вече са започнали дейности по отстраняване на изгорялата дървесина в местността „Седми километър“ и добави, че още през следващите дни ще започне премахването ѝ. През предстоящата пролет от стопанството планират теренът да бъде залесен с нова и млада гора.

По време на церемонията бе съобщено, че от началото на годината до момента, на територията на област Стара Загора, има регистрирани 2056 произшествия, което е с 18 повече в сравнение със същия период на м.г. А засегнатите от пожари държавни горски територии в региона за тази година са 2074 дка.

Коментари към новината

Още новини от Общество