Новини от област Стара Загора и България

Ути Бъчваров нахрани старозагорските ученици със здравословни сандвичи и барбекю

Ути Бъчваров нахрани старозагорските ученици със здравословни сандвичи и барбекю
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Топготвачът и шоумен Ути Бъчваров откри учебната година в Стара Загора с вкусна вечеря за първолаци и родители. На площада пред сградата на общината Ути запали огромно барбекю и опъна дълга готварска маса. Той си имаше и помощници, между които деца от Стара Загора, които много искаха да се научат как сами да си приготвят вкусни и здравословни сандвичи за училище.

Инициативата е насочена срещу затлъстяването на подрастващите в ученическа възраст и прекомерната консумация на висококалорични храни. Тя е организирана от община Стара Загора с подкрепата на фирма „Градус-1“ ЕООД, която осигури прясно българско пилешко месо за барбекюто и за направата на здравословните сандвичи.

От кулинарните изкушения на Ути успяха да опитат всички, дошли на празника по случай откриването на новата учебна година. Помощниците на майстор готвача сътвориха и рекордно голям сандвич, с който почерпиха специално децата от Фолклорен ансамбъл „Загорче“, които пяха и играха на откритата сцена през цялото време, докато пилешките шишчета се цвърчаха на бавен огън и пръскаха неустоим аромат.

Ути Бъчваров призова учениците да учат прилежно уроците си и да внимават какво слагат в устата си, за да не надебелеят и изгубят добрата си спортна форма. Той издаде няколко много лесни рецепти, с които човек може само за няколко минути да си направи питателни и вкусни сандвичи вкъщи, използвайки есенни зеленчуци и прясно изпечено месо.

Коментари към новината

Още новини от Образование