Новини от област Стара Загора и България

Кметът на Стара Загора отново с благотворителна кауза за рождения си ден

Кметът на Стара Загора отново с благотворителна кауза за рождения си ден
Divident.€U Divident.€U

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров отново ще посрещне рождения си ден на 21 септември с благотворителна кауза. Тази година той призовава гостите на личния му празник да се включат с дарения на средства за закупуване на апарат за реанимация на новородени бебета за клиниката по неонатология на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович".

За втори път благотворителната инициатива на Живко Тодоров ще се проведе в двора на Старозагорската митрополия с домакин Н. В. Пр. Старозагорския митрополит Киприан. Градоначалникът на Стара Загора е обявил и дарителска сметка в Централна кооперативна банка IBAN BG87CECB979010B6529500, BIC: CECBBGSF. Основание: Дарение за клиника по неонатология УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович".

На миналия си рожден ден кметът Живко Тодоров подкрепи по същия начин изграждането на православен храм „Св. Мина“ в старозагорския кв. „Кольо Ганчев“.

Благотворителните инициативи за рождените си дни Живко Тодоров започва преди пет години. През 2019 година кампанията му събра средства за лечение в чужбина на млада старозагорка. През 2020 година на рождения си ден той събра средства за възстановяването на звездния проектор на Астрономическата обсерватория в Стара Загора, който беше изгорял при пожар.

На този 21 септември Живко Тодоров ще навърши 43 години.

Коментари към новината

Още новини от Общество