Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

ЕЛ КОНТРОЛ даде старт на новата учебна година в ПГЕТ "Г. С. Раковски"

ЕЛ КОНТРОЛ даде старт на новата учебна година в ПГЕТ Г. С. Раковски
Divident.€U Divident.€U

Компанията сключи договор за започване на дуално обучение с възпитаниците на професионалната гимназия

По покана на ПГЕТ „Г. С. Раковски“, Стара Загора, представители на ЕЛ КОНТРОЛ откриха новата учебната година в професионалната гимназия по електротехника и технологии.
С вълнение, като бивш възпитаник на училището, инж. Катя Кънева – Ръководител търговия в компанията, приветства учениците и техните преподаватели, и пожела на бъдещите енергетици да преследват мечтите си, да залягат над уроците и да бъдат уверени в своята професионална реализация, тъй като енергетиката е базов и решаващ отрасъл в икономиката.

ЕЛ КОНТРОЛ е дългогодишен партньор на ПГЕТ „Г. С. Раковски“ за провеждане на ученически практики. Тази година бе сключен договор, по силата на който компанията стартира дуално обучение в професионалната гимназия.

„Ние влагаме цялото си старание и възможности, за да бъдем успешни и да създаваме добри условия за работа на нашия екип. Радваме се на всеки млад човек, който постъпва при нас с желание и хъс, защото имаме какво да ги научим и знаем как да им помогнем да разгърнат своя потенциал.“ – каза по повод събитието инж. Станимир Христов, управител на ЕЛ КОНТРОЛ.

„Освен на електротехници и електроинженери, ние разчитаме и на строителни специалисти. В строителния ни отдел са ангажирани 30% от персонала на фирмата и благодарение на тях изпълняваме комплексни проекти в страната. Осигуряваме съвременни условия на труд и възможности за професионално развитие за всеки от екипа.“ – допълни Станимир Христов.

Преди дни ръководството на ЕЛ КОНТРОЛ се завърна с престижно отличие от годишната партньорска среща Value Added Reseller Partner Day 2024 на Siemens – международен форум, събрал близо 170 представители на 21 компании от Европа и Азия.

Фирмата получи сертификат за най-широко разпространение на продукти от портфолиото Електрификация и Автоматизация на Siemens, със значителен принос в регионите Централна и Източна Европа и Централна Азия.

Тази година ЕЛ КОНТРОЛ отбелязва 20-годишно партньорство с немския концерн и поддържа валидни няколко различни сертификации и лицензи, включително за производство на типово-тествани табла SIVACON S8 и доокомплектоване на комплектни разпределителни уредби средно напрежение, тип NXAIR.

Във връзка с придобитите лицензи, компанията разширява дейността си и инвестира в нова производствена база в Стара Загора, в която се предвижда да бъдат открити близо 50 нови работни места.

Коментари към новината

Още новини от Образование