Новини от област Стара Загора и България

Новозагорското село Сокол отбеляза своя празник

148 16/09/2024 23:40 Общество България
Новозагорското село Сокол отбеляза своя празник
Divident.€U Divident.€U

В прохладната вечер на 14 септември новозагорското с. Сокол с празнична програма отбеляза своя ден. По традиция той се празнува на 17 септември, когато Православната църква почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов и отдава почит на добродетелите им.

Кметът на селото Драго Петров посрещна своите гости: заместник-кметът на Община Нова Загора Нина Генчева, общински съветници, кметове на населени места и много гости на с. Сокол.
Приятната септемврийска вечер привлече жителите и техните близки на тържество на площада в селото, организирано от Кметството и НЧ „Искра – 1931“. Г-н Петров поздрави с „Добре дошли!“ всички присъстващи и изказа благодарност на гостите от общинското ръководство и спонсорите, благодарение на които празникът се реализира.

Заместник кметът на Община Нова Загора Нина Генчева връчи на кмета на с. Сокол поздравителен адрес от името на градоначалника Галя Захариева, в който тя се обръща към всички с думите: „Поздравявам с празника всички жители на с. Сокол! Бъдете благословени със здраве и благополучие! Пазете доброто в себе си и го следвайте, защото то ни разкрива посоката към истината и спасява душите ни!

Нека вярата, надеждата и любовта в едно по - добро бъдеще Ви водят към покоряването на нови върхове!“
Празничната програма продължи с изпълнението на талантливите танцьори от ТС „Балига“ към НЧ „Светлина – 1872“, с. Кортен, които заиграха от сърце в ритмите на българската народна музика. Децата от ВГ „Соколчета“ към НЧ „Искра – 1931“ с. Сокол, пременени в пъстри носии извиха звънки гласчета и донесоха много радост на присъстващите с прекрасните си изпълнения. В празничната вечер с много настроение и жар своя поздрав отправиха и Любителска група за народни танци в с. Еленово, ПГ „Ермелик“ с. Млекарево, ВГ към ПК „Златна есен“ гр. Нова Загора, НЧ „Искра – 1872“ с. Стоил войвода и ВГ към НЧ „Светлина – 1908“ с. Еленово.

Домакините почерпиха своите гости със вкусни питки за здраве, а най-игривите поведоха хорото на площада, усмихнати и заредени с празнично настроение. За финал на тържествената вечер в помръкналото небе над китното село бе озарено с бляскава заря, специален подарък от Автоморга с. Сокол.

Коментари към новината

Още новини от Общество