Новини от област Стара Загора и България

Кметът на Чирпан: Образованието и младите хора са основният ни приоритет

Кметът на Чирпан: Образованието и младите хора са основният ни приоритет
Divident.€U Divident.€U

„Образованието и младите хора са основният приоритет на общинското ръководство, който бе заявен още преди пет години. Само тук проектите, които реализирахме са на стойност близо 1 млн. 176 хил. лева“, каза кметът Ивайло Крачолов при откриването на учебната година ОУ "Отец Паисий" в чирпанското село Зетьово.

„Радвам се, че и деца, и възрастни са удовлетворени от изграждането на нова футболна площадка в училищния двор, от закритото тренировъчно спортно игрище, от прилагането на мерки за енергийна ефективност и вътрешен ремонт на сградата. Гост на училищното тържество бе и народният представител Маноил Манев, който разгледа реализираните обекти и поздрави общинското ръководство, кметство Зетьово и училището за общите им каузи.

„Нашата управленска визия е изградена, съобразно съвременното технологично време, за да се учат учениците в актуални бази, отговарящи на дигиталния и глобален свят и се надявам да успеем до 2-3 години да достигнем това ниво във всички учебни заведения“, заяви кметът в ПГСС. Той разговаря с ученици и учители и подчерта, че успехът в образованието, към който се стремят амбициозните, създава подготвени хора, от които зависят инвестициите, работните места и бъдещето на един регион. 2 млн. и 500 хил. лева са общо вложените средства в образованието в община Чирпан. Сред тях са и:

- Основен ремонт на две спортни площадки баскетболна и волейболна в двора на СУ "П. К. Яворов;

- Изграждане на нова футболна площадка в двора на ПГСС;

- Прилагане на мерки за енергийна ефективност и основен ремонт на покрив на работилници на ПГСС;

- Основен ремонт на две площадки в двора на ОУ „Васил Левски“ в Чирпан - съществуваща волейболна и за народна топка;

- Основен ремонт на съществуваща футболна площадка в двора на НУ „Св. Климент Охридски” в Чирпан;

- Основен ремонт на съществуваща футболна площадка в двора на ОУ „Кирил и Методий” в с. Свобода;

- Основно обновяване на открити площадки за игра и доставка и монтаж на кухненско оборудване на ДГ „Слънце” в Чирпан.

Предстоят да се реализират още три проекта на стойност над половин милион лева, касаещи основен ремонт на съществуваща спортна площадка и изработване на инвестиционен проект за основен ремонт на Средно училище „Пейо Крачолов Яворов” и основно обновяване на открити площадки за игра в ДДЯ "Д-р Иван Софкаров" в Чирпан.

Коментари към новината

Още новини от Образование