Новини от област Стара Загора и България

Кметът Галина Стоянова към учениците от Художествената гимназия: Пазете града си, развивайте таланта си

Кметът Галина Стоянова към учениците от Художествената гимназия: Пазете града си, развивайте таланта си
Divident.€U Divident.€U

На празничния ден, по случай откриването на новата учебна година, кметът на община Казанлък Галина Стоянова посети НУПИД “Академик Дечко Узунов”. Към всички 314 деца тя отправи две важни предизвикателства. Първото е свързано със събитие настъпило в близкото минало, а именно момента, когато училището е било закрито през 1999.

Тогава единствено волята на духа на всички ученици, учители и граждани успява да се пребори с тази несправедливост и училището е възстановено. Заради това, кметът Стоянова предизвика всички “не забравяйте да сте граждани на тази държава, този град.

Винаги да пазете училището си, града си, България и никога да не допускайте такива посегателства над духа, над човечността, над хуманността.”

Второто предизвикателство цели да изведе на показ огромния талант и потенциал скрити в Художествената гимназия. Кметът призова всички да се оглеждат около себе си и да подават идеи и проекти за места, на които могат да оставят своя отпечатък. Така казанлъчани ще ги запомнят и споменават. Тържеството продължи в актовата зала, където се отбелязаха 50 години от създаването на парарелката по “Дизайн”.

Коментари към новината

Още новини от Образование