Новини от област Стара Загора и България

15 училища посрещат учебната година с нови директори в Старозагорско

15 училища посрещат учебната година с нови директори в Старозагорско
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

За 15 училища в Старозагорска област са избрани директори след проведените конкурси, съобщи за Divident.EU началникът на РУО – Стара Загора Милена Йолдова. Новоизбраните директори ще встъпят в длъжност от 17 септември. „Преценихме, че изпълняващите длъжността до момента са се готвили за първия учебен ден, по тази причина е добре новоизбраните им колеги им да встъпят в длъжност малко по-късно“, обясни Йолдова.
Напомняме, че обявиха конкурс за 34 общински и държавни училища в областта, но за 2 от тях не се явиха кандидати.

В 6 ОУ в Стара Загора има избран нов директор, в 11 ОУ длъжността официално заема временно изпълняващата до момента длъжността.
В ОУ „Самара“ също ще бъде назначен временно изпълняващият длъжността директор до момента.

В Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“, както и в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Стара Загора също са избрани нови директори.
Начело на Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина в Стара Загора застава начело учител от учебното заведение.

Няма класирани участници в конкурса за 5 ОУ, за ОУ "Кирил Христов", за 12 ОУ, както и за Професионалната гимназия по сградостроителство "Недьо Ранчев" и за Професионална гимназия по електроника "Джон Атанасов".
В Средното училище в Павел баня директор остава след спечелен конкурс временно изпълняващият до момента длъжността.

Във 2 ОУ „Паисий Хилендарски“ в Раднево длъжността официално ще заеме временно изпълняващият длъжността до момента. В средното училище в Раднево няма избран кандидат.
Има избран директор за училището в село Зетьово в Чирпан. В училището в с. Гита остава временно изпълняващият длъжността до момента.
В ОУ Христо Ботев в Мъглиж конкурсът също е спечелен от временно изпълняващият до момента длъжността.

В Професионалната гимназия в Николаево също има избран директор. Успешно издържали конкурса за директори има за Професионалната гимназия "Иван Хаджиенов" в Казанлък, както и в  Профилирана хуманитарната гимназия "Свети Свети Кирил и Методий" в Казанлък.
Избран е директор и за училището в казанлъшкото село Копринка.

Коментари към новината

Още новини от Образование