Новини от област Стара Загора и България

19-годишни заралия и казанлъчанка разбиха журито в „Гласът на България“

2658 15/09/2024 22:23 Забавно Шоу
19-годишни заралия и казанлъчанка разбиха журито в  Гласът на България
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

19-годишните възпитаници на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ в Стара Загора Димитър Драгиев и Рая Йовчева продължиха напред в „Гласът на България“ след изключително драматично представяне „на сляпо“ в музикалното шоу.

Освен съученичка, Рая се оказа и приятелка на Димитър, който пък разказа, че е потомък на легендарната народна певица на Стара Загора Динка Русева. Майката на Митко свири на тамбура, а баща му е кларинетист и отрано го закърмили с любовта си към музиката.

Димитър Драгиев

Димитър Драгиев изпя със самочувствие една от най-трудните песни в българската поп музика – „Душа“ на група „Диана Експрес“. За разлика от оригинала на Георги Станчев обаче Митко заложи на плътния си и стабилен глас, изпълнявайки хита, композиран от адаша му Митко Щерев, по свой собствен начин – докосващ и затрогващ с дълбок и чувствен тембър.

Журито обаче се оказа разколебано, както обикновено става, когато кандидатите изпълняват българска песен. Без съмнение в избора си се обърна единствено Дара. Останалите трима съдии – Иван Лечев, Графа и Мария Илиева искрено съжалиха, че са пропуснали тази възможност, особено след като Димитър Драгиев изпя и част от известна народна песен на своята баба Динка Русева. Мария Илиева призна, че направо отива „да се гръмне“. Графа се измъкна кавалерски, като смотолеви, че не се обърнал, за да направи подарък на Дара. И Димитър избра да бъде в нейния отбор.

След старозагореца Димитър на сцената излезе приятелката му Рая Йовчева, също на 19 години, родом от Казанлък. Още в превюто Митко призна, че Рая пее по-добре от него, но дали ще накара журито да се обърне, никога не е ясно, притесняваше се той.

Рая Йовчева

Рая избра песента Unstoppable на Сия Фърлър и извади толкова стабилен глас, че спря дъха на журито. Отново първа се обърна Дара, а след нея и мастър Иван Лечев. Графа и Мария Илиева пак се зачудиха, вероятно защото преди Рая Димитър премина напред, и не се обърнаха. След края на изпълнението отново дълбоко съжаляваха, защото Рая, освен невероятен глас, се оказа че притежава и самобитна българска красота – истинска казанлъшка роза. Но вече беше късно.

Рая се поколеба малко, но избра да продължи в отбора на мастър Иван Лечев – явно, за да бъде в отбор различен от този на гаджето си Димитър.

Какво ще стане по-нататък никой не знае, но едно е сигурно – Димитър и Рая ще бъдат едни от основните играчи в тазгодишното издание на „Гласът на България“. Стискаме им палци.

Снимки: кадри от bTV

Коментари към новината

Още новини от Забавно