Новини от област Стара Загора и България

Започна мащабно почистване на Конарската река

391 14/09/2024 14:18 Общество България
Започна мащабно почистване на Конарската река
Divident.€U Divident.€U

Започна почистване на коритото на Конарската река, което жителите на селото очакват от години. Инициативата, организирана от Община Гурково и кметство Конаре, е част от кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“.

Тази година фокусът на дейностите е насочен към реки, езера, язовири и други водни басейни и прилежащите им територии. Липсата на вода в реката, заради засушаването в района, създаде условия за мащабното почистване. Работници и специализирана техника слязоха в дерето и започнаха премахването на дървесна и храстова растителност, израсла и избуяла през последните години в самото речно корито. Дейностите, които ще предотвратят опасности при евентуални обилни есенни дъждове и порои, ще се проведат в няколко етапа.

Служителите на Общинска администрация почистиха замърсени квартални пространства и апелираха гражданите, институциите, бизнеса, социални, образователни и читалища да се включат като доброволци активно в почистването.

„Акцията на територията на община Гурково продължава два дни, надявайки се „играта да се преобърне“ в полза на всички ни, като оберем отпадъците в замърсените места в община Гурково, както и в междублоковите и тревни площи, тротоари, стълбища, паркинги и други места, свързани с нашия живот, както и терени, замърсени с нерегламентирано изхвърлени отпадъци. Отговорността е обща“, каза кметът Кънчо Папазов. Инициативата на bTV Media Group тази година се провежда под надслов „Да преобърнем играта“.

Коментари към новината

Още новини от Общество