Новини от област Стара Загора и България

Ректорите на Тракийския университет и нигерийския университет Обафеми Аволово подписаха меморандум за разбирателство

Ректорите на Тракийския университет и нигерийския университет Обафеми Аволово подписаха меморандум за разбирателство
Divident.€U Divident.€U

Меморандум за разбирателство подписа ректорът на Тракийски университет – Стара Загора проф. Добри Ярков с ректора на нигерийския университет Обафеми Аволово проф. Симеон Бамире, който беше придружен от проф. Бенджамин Адиса.

Нигерийската делегация гостува на Тракийски университет по покана на ректора проф. Ярков, като организатор и координатор на визитата бе заместник-ректорът по международна и научна дейност проф. Дарина Заимова.

Университетът Обафеми Аволово има 13 факултета и два колежа, като предлага бакалавърски и магистърски програми в областта на биологичните науки, социалните науки, медицинските науки, хуманитарните науки, изкуствата, инженерството и технологиите. В него учат близо 35 хиляди студенти.

Целта на подписания от двата университета меморандум за разбирателство е насърчаване на международното сътрудничество в областта на научните изследвания и преподаването, както и развитието на съвместни проекти по между им.

Няколкодневният престой на делегацията от Нигерия съвпадна и с откриването на академичната година в Тракийския университет, където гостите успяха да се докоснат до българския фолклор и традиции и споделиха, че са изключително впечатлени от националната ни култура и гостоприемство.

Коментари към новината

Още новини от Образование