Новини от област Стара Загора и България

Магистратура по „Киберсигурност и бизнес мениджмънт” разкрива Тракийският университет

Магистратура по   Киберсигурност и бизнес мениджмънт” разкрива Тракийският университет
Divident.€U Divident.€U

Тракийски университет – Стара Загора приема кандидатстудентски документи за обучение на магистри по специалността „Киберсигурност и бизнес мениджмънт” към Стопанския факултет. Тя е в съответствие с нарастващите изисквания за формиране на експертиза, позволяваща ефективно противодействие на киберзаплахите и кибератаките в съвременният свят. Проф. Илин Савов, който отскоро е част от академичната общност на висшето учебно заведение и е ключов преподавател в специалността за бакалаври „Киберсигурност и електронно управление“ сподели, че програмата за обучение е съчетала съвременните схващания за същността и актуалните принципи за изграждане на система за киберсигурност и управлението на бизнес процесите в дигиталната среда.

На базата на своя дългогодишен опит в системата за сигурност проф. Савов отбелязва, че за правилното разбиране и успешно усвояване от обучаемите на бизнес мениджърската проблематика в киберсредата, екипът от преподаватели оптимално е съчетал теоретични знания и практически приложими техники.

Подготвените студенти от тази магистърска програма ще придобият експертиза в киберсигурността и бизнес мениджмънта в дигиталната ера. Те ще придобият специализирани умения за решаване на проблеми, за извършване на задълбочени изследвания в областта на виртуалните предизвикателства, както и ще развиват умения за усвояване на нови знания и процедури за надграждане на киберсигурността в областта на бизнеса.

Проф. Илин Савов очерта възможностите за реализация за всички завършили магистърската програма „Киберсигурност и бизнес мениджмънт“, а именно: службите за сигурност на Република България; правителствени организации, частни компании, фондации работещи за противодействие на престъпления, в които се използват високотехнологични средства и похвати; мрежов администратор по сигурността; консултант по информационна сигурност; експерт по електронни системи; анализатор на заплахи и инциденти; разработчик на сигурни софтуерни решения; разработване на политики за киберсигурност и електронно управление.

Проф. дн Илин Савов има над 24-годишен опит като служител от службите за сигурност, МВР и изследовател в сферата на националната и международна сигурност. Той е водещ експерт в сферата на специалните разузнавателни средства, киберсигурността и противодействие на киберпрестъпления.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Образование