Новини от област Стара Загора и България

Даниел Кирилов подаде оставка заради фейсбук задявките с Барни Ръбъл и Спъндж Боб

1394 26/08/2020 13:00 Политика Власт
Даниел Кирилов подаде оставка заради фейсбук задявките с Барни Ръбъл и Спъндж Боб
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Министърът на правосъдието Даниел Кирилов е подал официално оставка, след като преди това е провел телефонен разговор с премиера Бойко Борисов, в който е обявил желанието си да напусне правителството. Това съобщи правителствената пресслужба.

Даниел Кирилов обяснява оставката си преди всичко с напрежението, което предизвика в социалните мрежи с поста си, в който сравнява лидера на "Да, България" Христо Иванов с анимационния герой Спъндж Боб заради акостирането му на плажа в парк "Росенец". Реакциите във фейсбук припомниха на Даниел Кирилов, че той също има прякор на анимационен герой - Барни Ръбъл. Тогава премиерът Борисов дори забрани на всеослушание на Даниел Кирилов повече да публикува постове във фейсбук.

Правосъдният министър Кирилов призна в понеделник, че той е един от авторите на предложението на ГЕРБ за нова Конституция на България, която също предизвика напрежение в социалните мрежи и сред протестиращите с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

Бойко Борисов е получил оставката, но ще реши по-късно дали да я приеме. Това, най-вероятно, ще стане в началото на следващата седмица, след като оставката на Даниел Кирилов бъде обсъдена на коалиционен съвет с ВМРО и НФСБ.

Коментари към новината

Още новини от Политика