Новини от област Стара Загора и България

В Нова Загора стартира информационна кампания за популяризиране на приложението еЗдраве

411 09/09/2024 12:18 Общество България
В Нова Загора стартира информационна кампания за популяризиране на приложението еЗдраве
Divident.€U Divident.€U

В Нова Загора стартира информационна кампания на РЗИ – Сливен за популяризиране на приложението еЗдраве, съвместно с Община Нова Загора и БЧК. Мобилен кабинет ще бъде позициониран на Централната пешеходна зона пред Спортна зала „Младост“ на 10, 11 и 12 септември 2024 г. от 10:00 до 16:00 часа.

Служители на РЗИ-Сливен ще помагат на всички желаещи граждани за сдвояване на електронното здравно досие с мобилно им устройство и достъп до еЗдраве.
Приложението дава възможност пациентите да разполагат с информация за извършените медицински прегледи, лабораторни изследвания, издадени рецепти, направления, болничен престой и др. без квалифициран електронен подпис (КЕП). Информацията се базира на данни предоставени от личните лекари и други медицински специалисти, независимо от източника на финансиране на здравната услуга.

Инициативата е част от информационната кампания на Министерството на здравеопазването - модул „Дългосрочна грижа за пациента“ за популяризиране новата функционалност, която ще доведе до подобряване на достъпа на всеки един гражданин до личното му здравно досие, като ще осигури възможност за получаване на известия за полагащите се профилактични прегледи, покривани от НЗОК .

Коментари към новината

Още новини от Общество