Новини от област Стара Загора и България

ЦИК назначи състава на РИК Стара Загора, секретарското място е за ПП-ДБ

ЦИК назначи състава на РИК Стара Загора, секретарското място е за ПП-ДБ
Divident.€U Divident.€U

Централната избирателна комисия (ЦИК) назначи съставите на 22 районни избирателни комисии (РИК) за изборите на 27 октомври на свое заседание.
Това са РИК Русе, Пазарджик, Ловеч, Ямбол, Шумен, Хасково, Силистра, Търговище, Стара Загора, Враца, Пловдив и Пловдив - област, Плевен, Перник, Монтана, Кюстендил, Добрич, Габрово, Видин, Варна, Бургас, Благоевград.
Председателското място в Стара Загора е за Теодора Крумова, предложена от ГЕРБ, докато спорната позиция на секретар отива в ПП-ДБ.

До намесата на ЦИК в редената на РИК-Стара Загора се стигна, след като на проведените в областна администрация консултации на парламентарно представените партии не постигнаха разбирателство.
Позицията на секретар се оказа желана както от ПП-ДБ, така и от двамата участници в консултациите, претендиращи да представляват ДПС.

Тогава Тунджай Йозтурк от фракцията около Делян Пеевски и Щилиян Велинов от крилото около Доган предложиха Междну Халид. В крайна сметка от ЦИК дават мястото на секретар на Станка Хърсева, издигната от ПП-ДБ.

Четиримата са назначените зам.-председатели на РИК-Стара Загора за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Това са Междну Халид, Кристина Виденова-Димитрова, Адриана Тенева и Златина Йовчева. Съставът на РИК-Стара Загора за предстоящия вот е от 17 души. Останалите членове са Таньо Брайков, Даниела Митева, Надя Ралчева, Боряна Карамихова-Желева, Нина Савова-Кършакова, Маргарита Димитрова, Милен Христов, Галина Ганчева, Диляна Божкова, Севинч Хамза и Денчо Денев.
Решението на ЦИК за състава на РИК-Стара Загора подлежи на обжалване пред ВАС в тридневен срок.
Всички районни избирателни комисии започнаха работа от днес - 7 септември.

Коментари към новината

Още новини от Политика