Новини от област Стара Загора и България

Поздрав от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева по повод 6 септември

609 06/09/2024 09:54 Общество България
Поздрав от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева по повод 6 септември
Divident.€U Divident.€U

На 6 септември, стар стил, през 1885 г. един малък народ се противопоставя на решенията на Великите европейски сили. С отцепването от Османската империя на автономната област Източна Румелия и обединяването ѝ с Княжество България, той заявява своите общи корени и решителността си да ги отстоява. Днес кръвта ни кипи, спомняйки си онова героично време, през което „малките“ в Европа показват категорично величието на духа си.
Скъпи съграждани, с особено вълнение се изправям пред Вас да Ви честитя националния ни празник – Съединението на Източна Румелия с Княжество България!

Точно на тази дата е време да си припомним, че ние сме наследници на тези достойни наши предци, да си припомним тяхната мъдрост – в обединението е силата! Всеки от нас може да направи своите стъпки към това обединение, за да бъдем част от една малка, но споена общност, която мисли и работи за това нейният дом да е чист, уютен и изпълнен с щастие.

Благодарна съм, че нараства броят на тези, които търсят стъпките един към друг в името на родното ни място и децата ни! Често съм казвала – въпреки различията, ние всички искаме едно – добруването си – такова, каквото го усещат българските ни сърца, защото кръвта ни е една, а паметта ни е силна. Остава едно – да ги подкрепим с делата си!
Честит празник!

Кмет на Община Нова Загора: Галя Захариева

 

Коментари към новината

Още новини от Общество