Новини от област Стара Загора и България

Двама нови изпълнителни директори поеха ръководството на ДЗУ АД

1830 05/09/2024 14:23 Икономика Бизнес
Двама нови изпълнителни директори поеха ръководството на ДЗУ АД
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

От 1 юли тази година инж. Йордан Стоянов и Иван Златев изпълняват съвместно длъжността изпълнителен директор на ДЗУ АД. Те поеха поста от дългогодишния изпълнителен директор на компанията инж. Сашо Съйков.

инж. Йордан Стоянов и Иван Златев

Иван Златев отговаря за финансите и организацията в компанията, а инж. Йордан Стоянов – за индустриалния парк и инженеринговите дейности.
Златев е родом от Сливен и от 2000 г. живее в Стара Загора. Работил е в големи предприятия в региона като главен счетоводител и зам.-изпълнителен директор. В ДЗУ работи от октомври миналата година.

„Предизвикателство беше внедряването на ЕRP системата и най-вече финансовият модул в нея. Предизвикателство са и промените в европейското законодателство, свързани с новите изисквания към големите предприятия“, каза той за Divident.EU.

Инж. Йордан Стоянов работи в ДЗУ от 3 години. Преди това е работил на ръководни длъжности в други компании в Стара Загора. На практика, инж. Стоянов поема ръководството на целия процес по изграждане на новото производство за автомобилни платки, а също така и модернизацията на останалите производства за електромеханичен монтаж.

„Най-трудно беше проектирането, да се измисли кое след кое следва в целия процес и координацията на работата между хората“, казва той.

„Важна е координацията между нас, работим в добър синхрон“, споделят двамата директори. Те допълват, че усилията им са насочени в посока нарастване на работата като цяло в компанията и към увеличаване на персонала.

Сред най-големите проблеми остава намирането на качествена работна ръка. До Нова година ще бъдат наети на работа поне още 100 души, необходими за електромеханичния монтаж. Търсят се най-вече оператори. Изискванията на ръководството към хората, които желаят да се присъединят към екипа на ДЗУ е преди всичко да бъдат дисциплинирани и отговорни към работата си.

Припомняме, че в края на юни заводът на ДЗУ АД, собственост на унгарската „Видеотон Холдинг“ откри ново производствено предприятие след инвестиция от 9 млн. евро. Предприятието ще произвежда платки и датчици за автомобилната индустрия. В новото предприятие се работи и по досегашните проекти на компанията, свързани най-вече с битовата електроника.

„В момента сме в тестов период по проекта за автомобилната индустрия. Надяваме се процесът на производство в автоелектрониката да започне през януари“, посочиха двамата директори.

В завода в Стара Загора предстои изграждането на нов паркинг. Ще стартират възлови промени и в едно от трите предприятия в структурата – ВТ Булпласт. В момента в старозагорската компания работят 1300 души.

Собствениците на „Видеотон Холдинг“ инвестират близо 10 млн. евро в България в рамките на 2 години – 8,9 млн. евро в обновяване и оборудване на помещениятаа на ВЕАС България, както и 1 млн. евро за оборудване и обновяване на производствените помещения на ВТ Булпласт.

Коментари към новината

Още новини от Икономика