Новини от област Стара Загора и България

Мария Динева подаде оставка като председател на ЗНС, заради коалицията с ДПС

Мария Динева
Мария Динева подаде оставка като председател на ЗНС, заради коалицията с ДПС
Divident.€U Divident.€U

Лидерът на партия Земеделски народен съюз в Стара Загора Мария Динева обяви във фейсбук профила си, че подава оставка като председател на УС на партията. В пост в профила си във фейсбук доскорошният председател на Общинския съвет в Стара Загора и настоящ общински съветник обяснява, че е взела това решение заради сключената коалиция на ЗНС с ДПС за участие в предстоящите извънредни избори за Народно събрание на 27 октомври. Ето какво пише дословно Мария Динева:

"Изчаках няколко дни, в опит да обера емоциите си, но ... трудна работа.
Става дума за нещо важно за мен, нещо, на което посветих много време, енергия и надежди – политиката.

Който ме познава, знае, че в годините никога не съм имала амбиции да участвам в национални избори. Мой приоритет винаги е била Стара Загора и съм търсила подкрепата ви, само в местни избори. Разбира се, не ми е все едно какво става в държавата.

От 27 години членувам в една единствена партия - Земеделски народен съюз и съм горда, че тук на местно ниво, въпреки всички трудности, днес сме втора политическа сила.
В национален план обаче, нещата са малко по-сложни. Като малка партия, почти винаги сме се явявали на избори в коалиционни формати. За съжаление всеки път в различен, а в последните години - кой от кой по-неприемлив … поне за мен.

Имала съм резерви, реагирала съм, но в крайна сметка винаги съм приемала решенията, защото са взети с мнозинство. Така е в партиите...
Обаче … и аз си имам своята червена линия и днес няма как просто да замълча.

Заради всички хора, които ни вярват и подкрепят тук в Стара Загора.

Старозагорската организация на Земеделски народен съюз е категорично ПРОТИВ участие в коалиция с ДПС и това е наша непроменима позиция през годините.
За мен Пеевски и Доган са едно и също нещо. Всички знаем как те правят избори. И не приемам моята партия да им бъде мост за влизане в парламента, докато са на път да се избият помежду си в борбата за власт, контрол и пари.
Моето място не е там!

Затова вчера подадох оставка като председател на Управителния съвет на ЗНС Оставам редови член на Земеделския съюз, докато го има ????

Благодаря на целия си екип и на всички наши симпатизанти за подкрепата.
Стара Загора е моята кауза и ми е по-важна от партийните постове, колкото и високи да са те.
Продължаваме заедно."

Ще припомним, че при подаването на документи за регистрация в изборите на коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС", водена от Ахмед Доган, в нея заедно със СБOР влезе и Земеделски народен съюз - ЗНС с лидер Румен Йончев.

Коментари към новината

Още новини от Политика