Новини от област Стара Загора и България

Beerфестът 2024 събра рекорден брой фенове на откриването си (СНИМКИ)

1703 05/09/2024 08:12 Забавно Шоу
Beerфестът 2024 събра рекорден брой фенове на откриването си (СНИМКИ)
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

ългоочакваният Beerфест 2024 направи може би най-силния си старт от основаването на фестивала в Стара Загора преди 9 години досега. Фестивалната поляна в парк "Бедечка" се изпълни с предимно млади хора още към 19 - 20 часа, в очакване на старта на голямото бирено събитие, организирано от община Стара Загора с генералното партньорство на "Загорка" и месопреработвателната компания "Аякс".

Възхитена от силното начало и топлото отношение на старозагорци към празника беше Олга Лавренова, изпълнителен директор на "Загорка" АД, която призна, че никога не е имало толкова много хора на самото откриване на фестивала. Старозагорци този път бяха дошли с очакване за страхотен купон и той просто нямаше как да не се случи.

Фестът беше официално открит от Милена Желева, зам.-кмет с ресор „Култура и туризъм“ в Община Стара Загора и Олга Лавренова, изпълнителен директор на „Загорка“ АД. Легендарната старозагорска пивоварна тази година празнува 30 години като част от Heineken.

Милена Желева и Олга Лавренова

„Тази година освен бирения фест ние празнуваме и една много важна дата за нас - 30 години, откакто „Загорка“ стана част от „Хайнекен“ - най-международната пивоварна в света. Ние от „Загорка“ имаме две цели - да създаваме бира и да създаваме моменти за ценителите, които да се забавляват. Призовавам ви да бъдете отговорни. Имаме алкохолна и безалкохолна бира и други напитки. Забавлявайте се!“, пожела на стотиците гости Олга Лавренова.

И действително, статистиката отчете, че гостите на Beerфест 2024 консумират не по-малко количество безалкохолна бира в сравнение с алкохолното пиво.

„Добре дошли отново! Месецът е септември, мястото е добре известно - фестивалната поляна в парк „Загорка“! Бъдете убедени, че това е най-добрият бирен фестивал в България. Община Стара Загора, заедно със „Загорка“, „АЯКС“, както и други наши съмишленици, правим този празник за всички вас. Забавлявайте се с душата си и със сърцето си!“, обърна се към всички присъстващи Милена Желева.

„Не забравяйте - бъдете отговорни, използвайте автобусите, които са тук до сцената, за да се приберете живи и здрави, защото някой вкъщи ви чака с много любов. Насладете се на 5 дни музика и певци. Благодаря и на „Загорка“, и на „АЯКС“. Надявам се да продължим това сътрудничество в годините“, допълни още зам.-кметът.

Петдневното събитие стартира с талантливата К.lina. Музикалната вечер продължи ударно с концерт на Дара Екимова, която наелектризира многохилядната публика с хита си "Дишам". Високият градус на настроението от поляната неизбежно прескочи и на сцената и Дара Екимова призна от сърце: "Отдавна не съм била на такова място. Благодаря на организаторите и на страхотната публика!".

След Дара Екимова на сцената се появи другата Дара, дето "похапва" понички в една реклама. И стана наистина горещо. Дара също усети искрата сред многобройната публика, не се стърпя и слезе от сцената, пеейки лице в лице с безбройните си фенове. Любимата съдийка от "Гласът на България" също възкликна, че толкова луд купон с толкова много народ скоро не е виждала.

След Дара фестивалната поляна буквално експлоадира с бийтовете на Криско. Тийн идолът се появи на сцената небрежен и както винаги уверен в успеха си. Морето от хора пред сцената затрептя в неравните ритми на най-обичаните хитове на Криско.

Но Beerфестът далеч не е само яка музика от известни български и чуждестранни звезди. Наоколо се разливаше на воля качествена бира и се замезваше с чудесни месни деликатеси. По линията на официалния вход бяха разположени сергии със сувенири, захарен памук и лакомства. Наливната "Загорка" вървеше по 3 лв., а наливния "Хайнекен" по 4 лв. При вход свободен обаче няма проблем човек да си носи бирата и от вкъщи, ако иска да мине по-тънко, но да бъде част от емоцията.

До 8 септември Beerфестът ще предложи още много незабравими изживявания с любими български и чужди хитове, споделени с приятна компания. Баровете и ресторантите отварят в 17.30 часа, а музиката ще звучи на живо от 19.00 часа всяка вечер.

Организаторите са се погрижили за удобството на всички посетители с осигурения безплатен автобус до и от Beerфеста - в часовете от 20.30 до 23.30 часа, в периода на провеждане на фестивала.

Тази вечер, 5 септември, сцената на феста ще бъде рок под звуците на невероятните I.R.B. 69, група Сигнал и Ronnie Romero & Eridan.

Коментари към новината

Още новини от Забавно