Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

„Загорка“ отбеляза 30-годишен юбилей като част от Hеineken със стилно парти

2921 04/09/2024 15:07 Икономика Бизнес
Загорка  отбеляза 30-годишен юбилей като част от Hеineken със стилно парти
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Загорка АД отбеляза със стилно парти в градината на пивоварната в Стара Загора 30-годишен юбилей като част от корпорация HEINEKEN.
За доброто настроение и вкусна храна на празника се погрижи лично топ готвачът Ути Бъчваров. Многобройните гости имаха възможността да опитат най-новите напитки на старозагорската пивоварна.

На събитието присъства посланикът на Кралство Нидерландия у нас Н.Пр. Симон ван дер Бург, зам.-кметът на Стара Загора Милена Желева, партньори на компанията, бивши и настоящи ръководители, журналисти и многобройни почитатели на брандовете на "Загорка" АД.

Събитието беше открито от изпълнителния директор на компанията Олга Лавренова.

„Всеки ден варим бира със страст към най-доброто качество и вкус, с отговорност към партньорите и грижа към служителите си“, подчерта Лавренова.
Тя получи вълнуващ подарък от първия изпълнителен директор на Загорка АД Димитър Алексиев – албум със снимки от събитието на 28 октомври 1994 г., когато е подписан договора на "Загорка" с HEINEKEN.

„Уважаеми приятели и съмишленици на марката „Загорка“ и HEINEKEN, марката „Загорка“ е част от спомените на всеки старозагорец от 122 години насам. Историята показва, че почти всеки един наш съгражданин е свързан с марката и всички ние се гордеем с нея.

Благодаря за всичко, което правим заедно. Имаме много събития, за които срещаме подкрепата на HEINEKEN и „Загорка“. Сред тях е и биреният фестивал, който стартира тази вечер в нашия град“, каза в поздрава си към компанията Милена Желева.

Поздрав към работещите в компанията отправи и Н.Пр. Симон ван дер Бург.

„За мен е чест да бъда тук по повод честванията на „Загорка“. През всичките години компанията прави невероятни продукти, реализира устойчиви практики. Една от амбициите на HEINEKEN е да бъде въглеродно неутрална пивоварна до 2030 г.

През миналата 2023 г. „Загорка“ е направила много инвестиции в тази посока - в обновяване на оборудване и техника и изграждане на собствен соларен парк, намаляване на пластмасовите опаковки, използване на пречиствателна станция и други“, подчерта посланикът. Той допълни, че направеното до тук от компанията е много повече от обичайното, което реализира всяка пивоварна в България.

„Изминаха 30 години откакто успяхме да приключим може би най-значимата сделка в българската пивоварна индустрия. През това време с прекрасните ечемици, отгледани от фермерите ни, малцувани във фабриката ни за малц в Чирпан, с най-хубавия български хмел от Велинград и с всепризнатия майсторлък на старозагорските пивовари, продължаваме да бъдем най-успешната пивоварна фирма“, каза в приветствието си първият директор - Димитър Алексиев.

След приветствията гостите имаха възможността да разгледат пивоварната в Стара Загора, както и да посетят единственият музей на бирата в България – Музеят на Загорка.
Ути Бъчваров успя да вдигне градуса на настроението, като задоволи вкусовете и на най-капризните почитатели на добре приготвеното пилешко и свинско мисо, салати, мус от сирена, наденици и всякакви пикантни вкусотии, които вървят отлично с прекрасните бири на "Загорка".

Коментари към новината

Още новини от Икономика