Новини от област Стара Загора и България

Президентът ще посети Гурково по повод 50-годишнината от обявяването му за град

2095 03/09/2024 10:59 Общество България
Президентът ще посети Гурково по повод 50-годишнината от обявяването му за град
Divident.€U Divident.€U

Днес, 3 септември, държавният глава Румен Радев ще участва в тържественото отбелязване на 50-годишнината от обявяването на Гурково за град. В 20.00 часа, на откритата сцена на площад „Войвода Генчо Къргов“, президентът ще поздрави жителите и гостите на града по повод празника.

В рамките на посещението, което е по покана на кмета на Гурково, държавният глава ще проведе среща с ръководството на общината.

„Всички пътища водят до Гурково“ – така е озаглавен филм за юбилея на Ясен Цонев, който живее в Лондон, като своеобразно продължение на документалната лента отпреди 50 години, направена от неговия баща Иван Цонев (1931 - 2023), един от най-добрите оператори и режисьори в българското документално кино. Филмът ще бъде представен преди тържественото заседание на Общинския съвет на 3 септември, на което кметът Кънчо Папазов ще връчи символичното отличие на почетния гражданин Кольо Атанасов – предприемач и общественик с изключителни заслуги за развитието на общината. Вечерта на централния площад гостите ще имат възможност да се насладят на празничния спектакъл „Гурково – история на кръстопът“ на Националния фолклорен ансамбъл „Българе“.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество