Новини от област Стара Загора и България

Интензивен септември за Старозагорския куклен театър

814 02/09/2024 14:37 Култура Сцени
Интензивен септември за Старозагорския куклен театър
Divident.€U Divident.€U

Творческият сезон на Старозагорския куклен театър през септември започва с премиерата на „Рибарят и златната рибка“ с режисьор Цвети Пеняшки. Тя е на 7-и септември от 11 часа. Част от предвидените спектакли ще се играят все още на лятна сцена при благоприятни метеорологични условия. През септемви ще може да гледате още:

На 8-и септември от 11ч. на лятна сцена е „Червената Шапчица“. Следващият уикенд на 14-и и 15-и септември от 11 часа са спектаклите „Трите прасенца“ и „Патиланско царство“, а на 21-и и 22-и септември са „Котаракът в чизми“ и „Банда бацили“. Месецът завършва с „Рибарят и златната рибка“ и „Който не работи не трябва да яде“, съответно на 28-и и 29-и септември от 11 часа на лятната сцена.

В края на месеца, от 27-и септември до 1-ви октомври Старозагорският куклен театър ще е домакин на IV- тото издание на Международен студентски фестивал „Данаил Чирпански“. През септември театърът ще вземе участие и в два фестивала.
От 6-ти до 11-ти септември спектакълът „ХОТЕЛ“ ще бъде част от програмата на Beijing International Puppet Festival, Пекин, Китай.

На 20-ти септември „Парченце от луната“ ще се играе в Столичен куклен театър в рамките на 13-и Международен фестивал за уличен и куклен театър Панаир на куклите.
Билети за всички спектакли може да намерите на касата на театъра или онлайн от сайта ни www.pierrot-bg.com и от Grabo.bg.

 

Коментари към новината

Още новини от Култура