Новини от област Стара Загора и България

Премиерът Главчев свика областните управители заради безводието и изборите

957 30/08/2024 16:40 Политика Власт
Премиерът Главчев свика областните управители заради безводието и изборите
Divident.€U Divident.€U

Областният управител на Стара Загора Методи Марков взе участие в работна среща с министър председателя Димитър Главчев, министри и областни управители от страната.

Двете основни теми бяха проблемите с безводието и правилната организация и провеждане на предстоящите парламентарни избори.

Участниците в срещата решиха да започнат стратегическо планиране поради новите климатични дадености.

"Основен приоритет за нас ще бъде изграждането на нови язовири, довършване на започнатите и ускорена подмяна и рехабилитация на ВИК мрежите в страната", посочи след срещата Методи Марков.

По темата за предстоящите избори за Народно събрание на 27 октомври тази година всички ние ставаме гаранти за честното и прозрачното им провеждане, допълни Марков.

Като представители на държавата няма да допускаме напрежение и ще останем обективни при сформиране на районните избирателни комисии, като основният принцип за това е законосъобразност.

Служебният премиер подчерта, че всеки областен управител има зелена светлина да търси и да иска решение от всеки един министър от състава на Министерски съвет по въпроси от обществено значение не търпящи отлагане.

Коментари към новината

Още новини от Политика