Новини от област Стара Загора и България

Марката „Майстор Гош“ спечели клиентите с качество и отличен вкус

1671 30/08/2024 15:34 Икономика Бизнес
Марката  Майстор Гош  спечели клиентите с качество и отличен вкус
Съдържание от Брадърс Комерс Съдържание от "Брадърс Комерс"

Всеки клиент търси хранителни продукти по една проста формула – да са от истинско месо, с отличен вкус, с оригинални подправки, с минимум консервант, добра визия и разнообразен асортимент. Но с едно важно условие – цената също да е добра.

След години успешно развитие на пазара в България, днес откриваме всички тези клиентски „капризи“ в марката „Майстор Гош“, създадена от утвърдените търговци на едро на хранителни продукти в България - „Брадърс Комерс“.

Марката „Майстор Гош“ се появява през далечната 2006 г. и за тези над 18 години успява да се наложи като гарант за качество и традиционно добър български вкус.

Логото на „Майстор Гош“ ще откриете върху най-различни продукти – колбаси, кебапчета, кюфтета, кайма, млечни продукти. „Майстор Гош“ надхвърля и границите на България с новата си серия продукти по италиански, испански, а отскоро и сръбски рецепти. Продуктите с марката „Майстор Гош“ са разпространени в много от големите хранителни вериги, сред които магазини „Крес“, „Си Би Ес“, „Билла“ и други.

Майстор Гош си спомня „Когато решихме да създадем марката „Гош“, най-често на пазара се продаваха кебапчета и кюфтета, които хората с пренебрежителна усмивка наричаха „соеви пръчки“. Качеството по онова време не беше на ниво, спомнят си собствениците на „Брадърс Комерс“ - братята Георги и Теньо Георгиеви. Това ги подтиква да създадат своя марка, която да отличава техните продукти от масовите с гаранция за истинско качество и български вкус на добра цена.

Спират се първо на марката „Грош“, но се оказва в Патентното ведомство, само няколко дни преди тях, я е заявила друга голяма компания. Така се ражда брандът „Майстор Гош“. По добро стечение на обстоятелствата днес и двете марки – „Грош“ и „Майстор Гош“ са собственост на „Брадърс Комерс“.

„За съжаление, и днес на пазара в България се предлагат продукти, в които месото е само 50%, а останалото е добавки. Никога не сме виждали логика в производството на подобни имитации“, категоричен е Георги Георгиев. „Старите майстори правеха кебапчето и кюфтето само от месо и физически избиваха белтъците, като правеха свръзката между месо, мазнина и вода. Поразровихме се из старите тефтери на тези някогашни големи майстори. И стигнахме до три основни рецепти. От тях майсторите готвачи от Шефс клуб Стара Загора избраха Рецепта №3 за нашите кебапчета и кюфтета, която стриктно изпълняваме и до днес“, разказват двамата собственици на „Брадърс Комерс“.

Основното изискване, което се спазвало винаги, е продуктите на „Майстор Гош“ да съдържат основно месо – без гранулати, без боя, без изкуствени овкусители и с оригинални подправки в правилно съотношение.

„В централния градски парк „5 октомври“ на Стара Загора направихме шатра, доведохме готвачи, като всеки от тях даде рецепта какво може да се направи от нашата кайма, кебапчета и кюфтета. Професионалистите демонстрираха как от 1 кг кайма става около 1,2 кг продукт.

Желанието ни беше да уверим нашите клиенти, че когато ползват наши продукти, имат гаранция за качество. Към днешна дата нашата рецептура продължава да бъде същата – без промяна“, казват Теньо и Георги Георгиеви.

В кухнята на Гош Продуктите под марката „Майстор Гош“ се създават на ишлеме в три утвърдени български компании. Те използват само качествено месо, без машинно обезкостяване, подбрано и доставено от „Брадърс Комерс“. И стриктно работят по утвърдените рецепти, като получават от търговеца нужните опаковки и етикети.

Марката „Майстор Гош“ днес предлага кебапче, кюфте, 5 вида кайма – свинска, телешка, агнешка, смес и ангъс, 5 вида наденици, 3 вида карначета, суджуци за сушене по стари рецепти, серия продукти по оригинални турски рецепти, сръбска, испанска и италианска серии.

Майстор Гош говори и чужди езици Италианската рецепта за „Салсиче“ на „Майстор Гош“ е създадена под вещото ръководство на известния шеф готвач Маурицио Ферери, с когото „Брадърс Комерс“ работи отдавна. Продуктът бързо спечели доверието и предпочитанията на италианската общност в София и влезе в най-добрите италиански ресторанти в столицата.

Под марката „Майстор Гош“ се предлага и собствено испанско чоризо, както и сръбска гурманска плескавица. Те се приготвят по традиционни испански и сръбски рецепти.
Марката предлага бланширани и панирани пилешки хапки и пилешки бон филета. Те се приготвят бързо, лесно и почти без никакви термични загуби, както във фритюрник, така и във фурна.

Планове 18 години по-късно „Брадърс Комерс“ продължава да развива марката „Майстор Гош“. През лятото на 2024 година компанията предложи и телешки продукти от ангъс.
Най-новият продукт на „Майстор Гош“ е варено или сурово, нарязано на ленти телешко шкембе. Шкембето не е химически третирано и пази естествената си мазнина.
От вареното шкембе може да приготвите само за 15 - 20 минути прекрасна, традиционна шкембе чорба или шкембе с масло на фурна.

За читателите на Divident.EU, майстор готвачите на „Брадърс Комерс“ издават своята рецепта за бърза и вкусна шкембе чорба:

Продукти:
1 кг варено телешко шкембе в ръкав
200 г масло,
1 л прясно мляко
Чесън и оцет на вкус

Нарязва се шкембето, слага се във вряща вода, посолява се.
През това време правим запръжката - загряваме краве масло, в което запържваме червен пипер и разреждаме с прясно мляко.
На 1 кг шкембе се слагат 200 грама краве масло и 1 литър прясно мляко. Количеството е достатъчно за 10 порции.

Допълнително се слага лют червен пипер, чесън и оцет на вкус.

Да ви е сладко.

Коментари към новината

Още новини от Икономика